Bolji od kupovnog: Domaći čips
Foto: shutterstock.com

Sastojci
Potrebno je:

  • 3 veća krompira
  • po ukusu so
  • po ukusu suvi biljni začin

Za prženje:

  • po potrebi ulje

Priprema

Krompir oljuštiti, dobro oprati i ljuštilicom za krompir iseći na tanke listiće. Još jednom dobro oprati, naliti vodom tako da sav krompir bude u vodi i ostaviti da odstoji sat vremena (kako bi izašao skrob iz krompira).

Krompir ocediti, rasporediti na čistu kuhinjsku krpu, prekriti drugom čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da se dobro ocedi.
Pržiti na zagrejanom ulju dok ne porumeni.

Gotov čips odlagati na pek-papir, potom na kuhinjski papir kako bi se dobro ocedio od viška masnoće.

Čips staviti u odgovarajuću posudu, začiniti po ukusu (posoliti i umešati suvi začin), izmešati i poslužiti.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading