Brzi ručak: Makarone sa piletinom i kačkavaljem
Foto: Shutterstock

Neophodni sastojci:

  • 1 sitno iseckan crni luk
  • 1 supena kašika jestivog ulja
  • 10 sitno iseckanih komada slanine
  • 3 komada pilećih grudi iseckanih na kocke
  • 3 čena belog luka, sitno iseckano
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica crnog bibera
  • 250 ml paradajz sosa
  • 250 ml sosa za roštilj
  • 500 g makarona, skuvanih
  • 125 ml vode od kuvane testenine
  • 120 g rendanog kačkavalja

Način pripreme:

Makarone se skuvaju, procede i ostave da se ohlade. Potrebno je u posebnoj posudi sačuvati 125 ml vode u kojoj su makarone kuvane.

U teflonski tiganj sipajte ulje i zagrejte a na srednjoj temperaturi, a zatim pržite crni luk dok ne omekša.

Dodajte slaninu i pržite sve dok crni luk ne počne da dobija braon boju, a slanina ne postane hrskava. 

Isprženu slaninu i crni luk izvadite iz tiganja, a u isto ulje stavite pileće meso i pržite ga na srednjoj temperaturi, sve dok ne dobije zlatno-braon boju.

Zatim u tiganj vratite slaninu i crni luk, dodajte iseckani beli luk i pržite dok ne počne da ispušta lepu aromu (pazite da ne zagori).

Dodajte sos od paradajza, so, biber i sos za roštilj. Mešajte sve sastojke dok se smesa ne ujednači i ostavite da počne da vri.

Smesa treba da vri 5 do 8 minuta, tj. dok ne postane gusta.

Dodajte kuvane makarone i mešajte za sosom dok se lepo ne rasporedi.

Ako je potrebno, može se dodati vode u kojoj su makarone kuvane ako je sos previše gust.

Na gotove makarone dodajte rendani kačkavalj i pokrijte poklopcem kako bi se istopio.

Komentari (0)

Loading