PRŽENE TIKVICE IZ BAKINE KUHINJE Ne zna se da li su ukusnije u slanoj ili slatkoj varijanti
Foto: Bakina kuhinja


Potrebno je:
1 veća tikvica
200 gr kisele pavlake
1 kašika majoneza
100 ml jogurta
100 gr. kornifleksa
2-3 jaja
soli ulje
Za slatki deo
 2 -3 veće zrelije breskve
šećer u prahu

Priprema:

Tikvice oguliti, ako su mlade nije potrebno i iseći na tanje listiće.

Foto: Bakina kuhinja

 

 

Posoliti da odstoji 10 minuta. Ocediti vodu. Umutiti pavlaku majonez i jogurt. Dodati malo ml. paprike

Foto: Bakina kuhinja

 


Jaja takodje umutiti. ocedjene tikvice  provući kroz pavlaku izmrvljen kornifleks i jaja. 

Foto: Bakina kuhinja

 


Pržiti u ulju ili redjati u pleh i peće u rerni na 200 stepeni C oko 40 min. da porumeni.
Uživajte u hrskavom zalogaju!


Komentari (0)

Loading