KLASIKA JE UVEK U MODI Pavlova torta, najlepša poslastica na svetu
Foto: Youtube/Printscreen

Pavlova kolač je dezert osmišljen i pripremljen od strane kuvara u čast ruske balerine Pavlove.

Pavlova torta, sastojci:

  • 5 belanaca
  • 15 kašika šećera (10+5)
  • 1 kašika gustina
  • 1 kašika neutralnog sirćeta
  • 2,5dl slatke pavlake
  • 2 kašike prah šećera
  • sveže voće po želji

Pavlova torta, priprema:

Umutiti belanca uz postepeno dodavanje 2/3 količine šećera.
Kada masa dobije na čvrstini i sjaju, dodati razmućenu kašiku gustina i kašiku sirćeta.
Potom dodati i lagano sjediniti preostalu 1/3 šećera.
Rasporediti masu kružno u plehu na pek papir.
Peći 90 minuta na 120 stepeni.
Pečenu koru toplu preneti na servisnu tacnu i ostaviti da se ohladi.
Slatku pavlaku umutiti sa prah šećerom i premazati preko hladne kore.
Dekorisati proizvoljno svežim voćem.

Komentari (0)

Loading