BOŽANSTVENA POSLASTICA Nugat torta sa plazmom, slastan ukus dostojan kraljeva
Foto: Youtube/Printscreen

Sastojci koji će vam biti neophodni:

Za kore…

12 belanaca 
300 grama šećera
3 kašike brašna
3 kašike mlevene plazme
240 grama mlevenih lešnika

Za fil…

12 žumanaca
150 grama šećera
1 puding sa ukusom vanile
900 mililitara mleka
250 grama maslaca
150 grama nugat čokolade

I još…

300 grama plazma keksa

200 mililitara čokoladnog mleka

Priprema:

Za kore, potrebno je da sastojke podelite na tri jednaka dela, pa tako zasebno pripremite tri jednake kore. Dakle, 4 belanca ulupajte u čvrsti sneg zajedno sa 100 grama šećera. U to dodajte 1 kašiku brašna i 1 kašiku mlevene plazme. Promešajte polako da se sastojci sjedine, pa dodajte i 80 grama mlevenih lešnika.

Još jednom blagim pokretima promešajte, tako da smesa ostane onako vazdušasta. Izlijte je zatim na obložen kalup, najbolje dimenzija 32 centimetara, pa pecite na 180 stepeni oko 15-20 minuta. Proverite da li je kora gotova, pa ako jeste izvadite je da se hladi, a istim postupkom pripremite preostale dve.

Kada sve kore budu gotove, ostavite ih da se hlade, a vi u medjuvremenu pripremajte fil.

Žumanca umutite sa šećerom, pa im dodajte puding. Dobro umutite da se sve sjedini, a onda dodajte i malo mleka da se smesa razredi. Ostatak mleka stavite da provri na umerenoj temperaturi. Kada mleko provri dodajte razmućeni puding pa mešajte da se napravi fina, ujednačena krema.

Sklonite sa ringle, i ostavite da se prohladi. Tek kada se fil potpuno ohladi, u njega dodajte maslac i sada umutite mikserom da se sve dobro sjedini, i da dobijete jednu kremastu smesu, odnosno fil. Podelite fil potom na dva dela, s tim da jedan deo bude malo veći.

Čokoladu otopite pa je dodajte u taj veći deo i promešajte.

Sledi filovanje. Prva kora, prvi deo čokoladnog fila. Druga kora, drugi deo čokoladnog fila, zatim žuti fil. Treća kora. treći deo čokoladnog fila. Plazma keks umačite u čokoladno mleko pa poredjajte preko fila. To mu dodje kao završna kora, baš fino i zanimljivo izgleda.

Tortu dodatno možete ukrasiti slatkom pavlakom, šlagom, ili po ukusu. Dobro je ohladite pre nego je poslužite.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading