Sigurno će vam uspeti: Recept za čizkejk
Foto: Shutterstock

Sastojci
Braon fil:

  • 300 g mlevene plazme
  • 200 g maslaca
  • 5 kašika mleka

Beli fil:

  • 500 ml slatke pavlake
  • 1 kesica vanilinog šećera
  • 400 g ella sira
  • 220 g šećera u prahu
  • 1 kesica kremfixa
  • 1 kesica želatina
  • 5 kašika vode

Crveni fil:

  • 450 g crvenog voća
  • 100 ml vode
  • 4 kašike šećera
  • 1 kesica želatina
  • 5 kašika vode

Priprema

Na blagoj vatri istopiti maslac i sačekati dva do tri minuta da se malo ohladi. Za to vreme mlevenu plazmu pomešati sa pet kašika mleka i dobro promešati. Dodati prethodno rastopljen maslac i izmiksati mikserom, tek toliko da se sastojci sjedine. Smesa će biti rastresita. U kalup prečnika 26 cm stavljati smesu i kašikom rasporediti i uravnati na krajevima. Staviti u frižider da se hladi, dok pripremate beli fil. To treba da izgleda ovako.

Dok se prethodni fil hladi, prelazimo na beli. Mikserom dobro umutiti slatku pavlaku dok se ne stegne, dodati kremfix i nastaviti još malo sa mućenjem. Nakon toga, u istu posudu dodati ella sir, vanilin šećer i šećer u prahu, mutiti mikserom dok se svi sastojci ne sjedine. U džezvu staviti kesicu želatina sa pet kašika vode i sačekati deset minuta dok ne nabubri. Kada prođe deset minuta, istopiti želatin iznad ringle. Istopljen želatin sipati u beli fil i još jednom mikserom dobro umutiti. Izvaditi kalup iz frižidera, dodati beli fil i lepo rasporediti kašikom, pogotovu krajeve, da ne bi ostajale rupice.

I na kraju prelazimo na crveni fil. U šerpici sipati vodu, crveno voće i četiri kašike šećera. Kuvati 15 minuta na srednjoj temperaturi dok voda ne provri. Za to vreme ostavite želatin da nabubri deset minuta. U kuvano voće dodati želatin, promešati i ostaviti da se ohladi! Ja sam držala na terasi petnaest minuta. Preliti preko belog fila i ostaviti u frižideru 5-6 sati da se hladi. Voće će se stegnuti u frižideru.

Komentari (0)

Loading