krompir
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Recept koji danas stiže iz bakine kuhinje, može biti ceo ručak, a možete spremiti kao predjelo, za užinu i tome slično.

Evo o čemu se radi:

Potrebno je:

  • 4 veća krompira
  • 100 gr šunke
  • 50 gr sira
  • 100 gr kisele pavlake
  • 2-3 čema belog luka
  • malo peršunovog lista
  • malo kačkavalja, rendanog
  • 3 jaja
  • malo ulja

Priprema:

Skuvati krompir u ljusci, ali ne sasvim da se prekuva, skinuti ljusku, pa preseći na pola. Izdubiti sredinu u jednu činiju. Šunku iseći na kockiece, kao i sir.

Jaja izmutiti malo žicom, dodati izdubljen krompir iseckanu šunku i sir, izdrobljen beli luk, peršunov list. Ubaciti i kiselu pavlaku i rendani kačkavalj i sve zajedno izjednačiti. Kašikom puniti krompir rasporediti masu.

Peći na 220 stepeni oko 40 – 50 minuta da lepo porumeni.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading