Topi se u ustima: Čokoladna torta sa malinama
Foto: Youtube/Printscreen

Pre nego krenete da mutite koru uključite rernu na 180 stepeni, kalup prečnika 26 cm (može i veći ili četvrtasti)obložite pek papirom ili pouljite i pospite brašnom.
Kora:

  •  4 jaja
  •  200 gr. šećera
  •  120 ml. mleka
  •  50 gr. margarina
  •  100 gr. čokolade
  •  200 gr. brašna
  •  50 gr. kakao praha
  •  1 kesica praška za pecivo
  • 200 gr. malina


Rastopite na pari margarin i čokoladu pa ostavite da se prohladi. Umutite belanca sa šećerom da budu penasta, dodajte žumanca pa nastavite kratko mutiti. Dodajte mleko, rastopljenu čokoladu i margarin. Brašno, kakao, prašak za pecivo izmešajte pa varjačom promešajte. Sipajte u kalup pospite malinama i pecite oko 40 minuta, bitno je da sredina bude dobro pečena.

 Beli fil:

  •  200 ml. slatke pavlake
  •  1 puna kašika gustina (može i brašno)
  •  100 ml. vode
  •  naribana korica limuna 


Slatku pavlaku prokuvajte pa u nju zakuvajte gustin izmešan sa vodom. Kuvajte svega jedan minut ili dok se ne zgusne pa naribajte limunovu koricu. 

Žuti fil:

  •  400 ml. mleka
  •  1 puding od vanile
  •  200 gr. šećera
  •  1 jaje
  •  200 gr. margarina
  •  50 gr. čokolade

Prokuvajte 300 ml. mleka sa šećerom. Umutite 100 ml. mleka sa pudingom i jajetom pa zakuvajte u mleko. Ostavite da se ohladi pa mikserom umešajte 200 gr. margarina sobne temperature i narendanu čokoladu.
Još 300 gr. malina za središni deo torte, ukupno za celu tortu 500 gr.

Vruću koru izbockajte čačkalicom pa premažite toplim belim filom, ostavite da se stegne i ohladi. Zatim poređajte maline, premažite žuti fil i tortu ukrasite po želji, šlagom, rendanom ili topljenom čokoladom...Ostavite da se dobro stegne, najbolje do sutradan pa uživati u njoj. Prijatno.

Komentari (0)

Loading