UBEDLJIVO NAJSLASNIJA POSLASTICA: Plazma torta sa čokoladom, ukus savršenstva
Foto: Youtube/Printscreen

Potrebno je:

Kora:

– 2 belanca
– 3 kašike šećera
– 2 kašike hladne vode
– 3 kašike oraha
– 1 kašika brašna
– 1/2 praška za pecivo

Krem:

– 2 žumanca
– 2 pudinga od vanile
– 500 ml mleka
– 5 kašika šećera
– 100 gr šećera u prahu
– 125 gr margarina
– 100 gr plazma keksa
– 100 grama čokolade

Još:

– 100 gr čokolade

– 3 kašike mleka
– 50 ml čokoladnog mleka
– šlag za dekoraciju

Priprema:

Zagrejte rernu na 180 stepeni.

Uluati belanca sa šećerom da se šećer otopi, pa dodati vodu uz mućenje. Dodati brašno, orahe i prašak za pecivo pa istresti smesu u pleh veličine 16 x 16 cm u koji smo stavili papir za pečenje.

Peći oko 20 minuta, zavisno od rerne.

Dok se kora peče skuvati fil. Puding, šećer i žumanca pomešati, pa dodati 100 ml mleka, a ostatak staviti da provri. Kad provri zakuvati pudinge i mešati. Kad se dobro zgusnulo, skloniti sa vatre da se hladi. Ulupati margarin sa šećerom u prahu pa mu dodavati ohladjen puding uz miksiranje.

Podeliti smesu na dva dela.

U jedan deo staviti mlevenu plazmu (ako vam se učini da je pregusto dodajte malo mleka i izmešajte). U drugi deo staviti otopljenu čokoladu. Ako čokoladu stavite vrelu i malo vma se razredi, stavite krem u frižider, stegnuće se. Otopiti sto grama čokolade sa 3 kašike mleka i premazati preko kore koju ste isprskali sa čokoladnim mlekom ili običnim.

Ostaviti malo da se stegne pa naneti sav krem sa plazmom, pa odgore čokoladni krem.  Ulupati šlag i staviti preko torte.

Ostaviti da se hladi bar 2h pa poslužiti.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading