Domaća masa za dekoraciju torti: Fondan na bazi meda
Foto: Youtube/Printscreen

Sastojci:

  • 50 gr margarina
  • 30 ml vode
  • 5 gr želatina
  • 1 kašika svetlog meda
  • i oko 600 gr sećera u prahu ( ja nisam sve potrošila)

U vodu potopiti želatin i ostaviti da odstoji 10 minuta.

Za to vreme zagrejati med, otopiti ga na laganoj vatri, pa dodati margarin i mešati sve vreme dok se i margarin otapa.

Kada su se margarin i med sjedinili u tu masu, vruću istresti nabubreo želatin i mešati dok se želatin ne otopi.

Nagnite šerpu na jednu stranu pa vratite, ako na zidu šerpe nema granula želatina onda se otopio.

U posudu u kojoj šećer mesiti fondan stavite pola mere šećera, pa istresite smesu sa želatinom i mešajte kašikom.

Mešajte sve dok ne morate da umesite.

Ako farbate masu u jednu boju onda možete odmah dodati boju.

Dodavajte postepeno šećer i umesite fondan.

On treba da ostane mekan ali da se ne lepi za ruke i površinu na kojoj mesite.

Ako bojite naknadno, onda odvojite deo fondana i čačkalicom ubadajte boju u fondan.

Zavisno koliko jako hoćete da ga obojite toliko će vam i boje biti potrebno.

Od ove mere može da se obloži jedna torta, a ostaće vam fondana da napravite figurice ili kružice, šta odaberete da završite dekoraciju.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading