Ukusne i sočne: Punjene paprike sa hlebom i sirom
Foto: Youtube/Printscreen

Sastojci i priprema:

  • 2-3 velike roge paprike (dobije se 4-6 porcija) može i babura
  • pola vekne hleba (koristim samo sredinu)
  • 300 g sitnog sira (ili kombinovati jogurt i pavlaku)
  • vrlo malo kobasice (može bez)
  • 2 jaja
  • malo perpunovog lišća
  • dva prstohvata soli (sir i hleb su već slani)
  • oko 70 - 100 ml mleka
  • za svaku polovinu paprike po kašiku ulja .

U činiji izmešajte mekani deo hleba, sir, jaja, mleko, iseckano peršunovo lišće, malo soli, iseckane kobasice.

Paprike isecite po dužini, malo ih posolite i punite. Poprskajte uljem i pecite na 200 stepeni oko 35 minuta. Najlepše je dok je toplo.

Poslužite uz zelenu salatu, pomfrit, bareni krompir preliven marinadom, iz šniclu, ćuftu.. Meni čak ništa uz to ne treba, možda samo malo salate. Prijatno!

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading