OVO JE MILJANINA PSIHIJATRIJSKA DIJAGNOZA Ekskluzivno Alo! imao uvid u medicinsku dokumentaciju kontroverzne rijaliti učesnice
Printscreen

Opšte zdravstveno stanje Miljane Kulić je iz dana u dan sve gore, a čini se da je glavni razlog za to njena psiha.

Kako smo ekskluzivno saznali iz medicinske dokumentacije u koju smo imali na uvid, a koju zbog zaštite pacijenta i ustanove nećemo objaviti, razlog njenog prebacivanja iz Niškog kliničkog centra u Urgentni centar u Beogradu su umrežene psihičke bolesti koje Kulićeva nije pravovremeno lečila.

Kako se navodi u lekarskom izveštaju, Miljana boluje od šizoafektivnog duševnog oboljenja, depresijski tip, kao i od emocionalno-nestabilnog poremećaja ličnosti. Zbog njenog agresivnog i neuračunljivog ponašanja, kako su naveli lekari iz Niške bolnice, upućuje se na dalje lečenje u Beograd, gde se trenutno nalazi.

- Pacijentkinja se leči psihijatrijski poslednjih deset godina, neredovno uzima terapiju. U pogoršanju bolesti je psihotična, neurotična i autodestruktivna. Kako se zbog somatskih problema nalazi na odeljenju gastroenterologije, prilikom buđenja viče, čupa katetre, traži cigarete i ponovo viče. Zbog nemogućnosti daljeg lečenja u našoj bolnici, upućuje se u Beograd gde će biti uključeno obavezno psihijatrijsko lečenje - stoji između ostalog u medicinskom izveštaju.

Foto: Printscreen/instagram

 

Kako bismo proverili ozbiljnost psihičkog stanja Kulićeve, kontaktirali smo neuropsihijatra, doktorku Nevenu Čalovsku Hercog, koja je istakla da bi neadekvatno psihijatrijsko lečenje uz neredovno uzimanje terapije moglo da dovede do kobnog ishoda.

- Svaki pacijent je poseban, pa su tako  bolesni pacijenti posebni u svojim bolestima. Svaka psihička bolest ima različite kliničke tokove u zavisnosti od faktora i lečenja. Ukoliko postoje godine neredovnog uzimanja terapije i neadekvatnog lečenja, postoji mogućnost pogoršanja stanja i nastanak novih, dodatnih psihičkih oboljenja - napominje Čalovski Hercog, i dodaje:

- Postoje psihičke bolesti koje se pojave samo jednom i nikada više, a postoje i one koje se mešaju s drugim bolestima i naglo pogoršavaju - navela je doktorka.

 - Okidači stanja u kojima nema  kontrole su nepredvidivi, a samim tim utiču i na dodir pacijenta sa stvarnošću. Tada se javlja nemogućnost pacijenta da razmišlja o posledicama, a one su uvek nepredvidive. Sasvim sigurno postoji mogućnost da pacijent koji se nalazi u najtežim psihičkim stanjima može da ugrozi svoj ili život nekoga iz svoje okoline - zaključuje specijalista neuropsihijatrije dr Nevena Čalovska Hercog. 

Da je Miljana psihički loše i pored toga što je životno ugrožena, potvrdila je njena majka Marija Kulić.

- Ne mogu da pričam, nisam dobro. Miljana jeste izašla iz šok-sobe, ali samo kako ne bi gledala aparate i najgore slučajeve kojima je tamo okružena. Ne znači da je bolje i da nije životno ugrožena, mora non-stop da se prati stanje - rekla je uplakana Marija, pa otkrila da njena ćerka nije uspela da se nosi s prizorima iz šok-sobe.

- Dobro je što je sama u sobi, jer je do juče bila veoma uznemirena i uplašena, pošto je gledala pacijente oko sebe koji su u kritičnom stanju. Teško joj je što suprug i ja ne možemo da budemo s njom u sobi - navela je ona za Pink.rs.

EVO U ŠTA ULAŽE 30.000 EVRA Miki Đuričić promenio je nekoliko zanimanja, a sad želi ovim da se bavi

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading