MUZIKA BRIŠE SVE GRANICE Održan solistički koncert pijaniste Pabla Rosija u Ruskom domu, gosti oduševljeni njegovim izvođenjem kompozicija!
Alo

Beogradska publikacija imala je nedavno priliku da, prvo u svečanoj sali Skupštine grada, a danas i u Ruskom domu uživa u nastupima zvezde brazilske klasične muzičke scene Pabla Rosija.

Ruski dom je ugostio brojne zvanice iz kulturnog i društvenog života prestonice, a među njima su bili predstavnici diplomatskog kora Brazila, Argentine, Belorusije, Portugala, Irske i Zambije.

Alo

 

Zaljubljeni u klasičnu muzičku umetnost uživali su u bravuroznom izvođenju kompozicije Franca Šuberta, Sergeja Rahmanjinova, Petra Čajkovskog, Hektora Vila Lobosa i Sergeja Prokofjeva.

- Muzička karijera Pabla Rosija je dokaz da se muzika, kao univerzalni jezik umetnosti, razume u svim zemljama i na svim kontinentima. Večerašnji koncert dokazuje upravo to, da muzika može da izbriše sve granice. Ruski dom je danas još jednom pokazao da je mesto međunarodnog kulturnog susreta - istakao je na otvaranju koncerta zamenik direktora Ruskog doma Jevgenija Djomina.

Alo

 

Rosi gradi uspešnu međunarodnu muzičku karijeru. Nastupio je na pozornicama prestižnih koncertnih dvorana u Evropi, a tokom prošlogodišnje sezone nastupio je sa solističkim koncertom u Njujorku, u čuvenom Karnegi Holu, i drugim prestižnim koncertnim dvoranama širom sveta. Kao član ugledne engleske fondacije "The Keiboard Charitable Trust" u poslednjih pet godina održao je više od osamdeset koncerata u Evropi, Sjedinjenim Državama, Africi i Latinskoj Americi. Njegova diskografska ostvarenja dobila su izvanderne kritike, a obuhvataju slike od solo klavira do kamerne muzike.

Album "Villa-Lobos: Complete Violin and Piano Sonatas" u izdanju izdavačke kuće "Nakos" objavljen je za najbolji snimak kamerne muzike od strane proslavljenog Bi-Bi-Si Muzika magazina.

BONUS VIDEO:

PRISETILA SE ZLOSTAVLJANJA Tijana Em progovorila o detaljima susreta sa bivšim dečkom koji je pevačicu tukao prošle godine

Komentari (0)

Loading