Šta će sve doneti strast Željka Mitrovića prema ekstremnim sportovima? (VIDEO)

Alo.rs/T.S. | vip 2020-06-11 16:54:08 2020-06-11 16:54:08

Vlasnika televizije "Pink" rešio je da svoj novi izum predstavi javnosti

Promo

- Danas ćete prisustvovati mom prvom letu sa ove platforme, konačno je došao taj dan posle nekoliko dana pripreme. Ovo je, ja bih rekao, prva hidraulična platforma u svetu za poletanje i sletanje, zapravo za ono što se zove kopneni parasejling, ali sa platformom. Znači, koliko mi znamo, to niko u svetu nije izveo, jeste sa padobranom koji vuku džipovi u pustini, ali još niko nije projektovao hidrauličnu platformu koja može relativno bezbedno da omogući poletanje i sletanje padobranom. Pošto nije bilo drugih dobrovoljaca, ja sam pilot koji će to izvesti. Sve to radimo jer planiramo da ovo zaštitimo i ponudimo u komercijalne svrhe, zato što je parasejling do sada bio moguć samo na vodi, tačnije moru, pre svega zbog plovidbene jednostavnosti i zbog toga što je mogućnost manipulacije svakog čamca 360 za razliku od ovakvih platformi. Ali svejedno, rešili smo sve problem koji su na kopnu mnogo izraženiji – različita strujanja, ruže vetrova i sve ostalo što značajno opterećuje ovu vrstu plovidbe u vazduhu – rekao je Željko neposredno pre probne vožnje.

Osim što sama po sebi predstavlja pravo otkriće, hidraulična platforma će Mitroviću biti osnov za testiranje turbo mlaznica za kretanje u vazduhu i na kopnu.

- Dakle, ovo sve radimo ne samo da bismo komercijalizovali ovu vrstu usluge, nego i da bismo omogućili testove i eksperimente u vazduhu sa mlaznicama. Mlaznice su jedan od mojih najznačajnijih patenata, ima ih dve, jedna stoji u jednoj, druga u drugoj ruci. Za one koji voze skejtove, rolere i bajseve, ovo će biti velika pomoć zato što sa velikom potisnom snagom mogu da se postignu veoma velike brzine, ako ste na točkovima gde nema velikog trenja. Nama je ovo potrebno i da bismo vršili eksperimente u vazduhu zato što pretpostavljamo da ćemo sa ovim mlaznicama moći da ispravljamo i definišemo pravac kretanja bez obzira na ružu vetrova – rekao je Željko.

S obzirom na to da su procene da bi uz turbo mlaznice skejt mogao da razvije brzinu značajno veću od 100 kilometara na čas, verujemo da će ovo otkriće, ali i hidraulična platforma za parasejling, biti prava poslastica za sve ljubitelje ekstremnih sportova i adrenalina. Poslednji u nizu projekata Željka Mitrovića biće leteći automobile, odnosno flying car, koji je Mitrović najavio za 1. avgust i kojim će nadleti Beograd u nedelji izmedju prvog i sedmog avgusta. Željko je snimak testiranja hidraulične platforme za kopneni parasejling objavio na svom profilu na Instagramu, a objava za nepunih sat vremena ima skoro 7.000 pregleda, a brojke iz minuta u minut rastu. S obzirom na to da je iz njegove velike ljubavi prema muzici stvorio Pink imperiju, odnosno TV Pink i izdavačku kuću City Records, ostaje da ju narednim mesecima vidimo šta će doneti njegova ljubav prema ekstremnim sportovima i patentima.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Zeljko Mitrovic (@zeljkomitrovic) on Jun 11, 2020 at 5:08am PDT

 

 

Expand player
Pogledajte više