Madona Majli
Printscreen/You Tube
Madona Majli

Printscreen/You Tube

Foto: Printscreen/You Tube

Muzičari širom sveta odustaju od koncerata zbog epidemije virusa koji je do sada usmrtio 4.000 ljudi.

Muzičke pop zvezde Madona, Majli Sajrus, Avril Lavinj, reper Stormzi, kao i rok grupe "Grin dej", "Perl džem", "Kis" i mnogi drugi, otkazali su koncerte zbog straha od virusa korona, koji je do sada ubio 4.000 ljudi. I organizatori čuvenog festivala "Koačela", koji tokom dva vikenda u aprilu, u pustinji južne Kalifornije okupi oko pola miliona ljudi, a na kome je kao glavne zvezde trebalo da nastupe "Rejdž agenst mašin", biće odložen za šest meseci, odnosno, biće održan u oktobru.

Pop kraljica Madona otkazala je dva koncerta u Parizu, na aktuelnoj turneji "Madam Iks", jer su francuske vlasti zabranile sva veća okupljanja, dok su "Perl džem" odložili turneju po Americi i Kanadi, uz objašnjenje da koncerti za njih predstavljaju "prevelik rizik".

- Rečeno nam je da treba da izbegavamo velika okupljanja za vreme trajanja epidemije virusa korona, koji može biti opasan po život - piše u saopštenju američke grupe "Perl džem". - S obzirom na to da ne raspolažemo konkretnim primerima o tome da je naš nacionalni zdravstveni sistem u stanju da se uspešno uhvati ukoštac sa epidemijom, nemamo razloga da verujemo da će virus biti pod kontrolom idućih nekoliko nedelja.

Avril Lavinj otkazala je koncert u Cirihu koji je bio zakazan za 13. mart, kao i sve koncerte u Aziji u maju. "Grin dej" su otkazali nastupe u Singapuru, Tajlandu, Filipinima, Hongkongu, Južnoj Koreji i Japanu i izvinili se fanovima zbog toga. Stormzi je otkazao sve svoje koncerte u martu, a trebalo je da nastupi u Aziji - Maleziji, Singapuru, Japanu, Kini i Južnoj Koreji. Majli Sajrus je otkazala putovanje u Australiju, tačnije u Melburn, gde je 13. marta trebalo da bude glavna zvezda na humanitarnom koncertu za pomoć stradalima od katastrofalnih požara koji su poharali tu zemlju.

Avril Lavinj

Screenshoot Youtube

Foto: Screenshoot Youtube

- Zbog preporuka lokalnih, državnih i međunarodnih vlasti, kao odgovor na trenutnu svetsku zdravstvenu krizu, odlučila sam da ne putujem u Australiju - tvitovala je Majli. - Toliko sam razočarana, ali moram da uradim ono što je ispravno da zaštitim zdravlje i sigurnost svog benda i ekipe. I, perite proklete ruke!

Maraja Keri je svoj koncert na Havajima, zakazan za 10. mart u Honoluluu, odložila za novembar, "Piksiz" su otkazali nekoliko svirki u Japanu i Kini, ali nisu objavili kada će i da li će uopšte biti održane, "Nju order" su krajem februara objavili da odlaže koncerte u Tokiju i Osaki, zbog potencijalnog karantina, i obećali da će se vratiti što pre, a metalci "Slipnot" su, takođe, otkazali sve koncerte u Aziji, kao i "Notfest" u Japanu, koje je trebalo da održe krajem marta. Turneja Nila Janga je "na čekanju", dok je slavni gitarista Karlos Santana otkazao kompletni evropski deo turneje Miraculous, koja je trebalo da počne 17. marta u Poljskoj.

Maraja Keri

EPA/MICHAEL NELSON

 Foto: EPA/MICHAEL NELSON

Da brine o svom zdravlju, pokazala je i britanska manekenka Naomi Kembel (49), koja je pozirala na aerodromu obučena u zaštitno odelo, sa maskom i zaštitnim naočarima na licu, kao i gumenim rukavicama na rukama. Naomi tvrdi da joj je "sigurnost na prvom mestu". I Silvester Stalone primećen je kako u supermarketu u Americi kupuje namirnice sa gumenim rukavicama na rukama.

Naomi Kembel

Rajko Ristić

Foto: Rajko Ristić

PREMIJERA "ZECA PETRA 2" U AVGUSTU

Printscreen/You Tube

 Foto: Printscreen/You Tube

POSLEDNjI holivudski film čiju je premijeru odložio virus korona je drugi deo "Zeca Petra". Evropska premijera filma bila je zakazana za 27. mart, a američka za 3. april. Međutim, "Soni pikčers" je saopštio da se premijera odlaže za 7. avgust.