Mikrofon, pevačice
Shutterstock
Tina Tarner

Epa/MATTEO BAZZI

Tina Tarner, Foto: Epa/MATTEO BAZZI

Tina Tarner i u 78. godini života izgleda sjajno. Pevačica koju život nije mazio, ali je uprkos svim nedaćama uspela da ostvari i zavidnu pevačku karijeru i inspiriše mnoge žene, sinoć se pojavila u londonskom pozorištu "Aldwych" kako bi još jednom iz perspektive gledaoca pogledala priču o svom životu.

Mjuzikl je protkan pričama o njenom životu, detinjstvu, životu u nasilnom braku sa pokojnim Ikom Tarnerom do današnjeg života u Švajcarskoj, a velik deo je posvećen njenom solo muzičkom trijumfu.

Krajem prošle godine Tina je progovorila o braku iz pakla u kojem je živela 16 godina, za Tinu mučnih. Zlostavljao ju je psihički, ali i fizički pa je na licu i na telu često imala tragove njegovih ispada. Ostavila ga je tek kada je postalo toliko nepodnošljivo da se plašila za svoj život.

 

Tina Turner rockin it out in early 70's...! ??? #tinaturner #tagsforlikes #likesforlikes

A post shared by Tina Turner (@tina.turner) on Dec 28, 2016 at 5:21pm PST

 - Od njega sam otišla bez ičega, morala sam da pronađem način kako da zaradim za sebe, porodicu, morala sam da počnem ispočetka. Bilo je ne samo teško, nego i opasno napustiti Ikea jer je bio nasilna osoba i u tom je trenutku konzumirao opijate. Bio je vrlo nesiguran. Ja tada nisam imala novca, ni mesto sam mogla da odem - opisala je svoju nezavidnu situaciju u kojoj se našla te 1978. godine.

-Do toga je došlo nakon što sam jednog rekla: "Dosta mi je, život nije vredan življenja ako mislim da ostanem u ovoj situaciji" - nastavila je Tarner i dodala da je Ike zadržao sve što su imali i da joj je godinama govorio:

- Ako ideš, ideš kako si i došla.

- Zgrabila sam svoju priliku, rekla sam sebi: "izlaz je kroz vrata". Iskrala sam se dok je spavao i odvezla se autom – rekla je tada.