Kurt Kobejn
Profimedia
Kurt Kobejn

Profimedia

Kurt Kobejn, Foto: Profimedia

Davne 1994. godine svet je izgubio Kurta Kobejna. Frotmen grupe Nirvana imao je samo 27 godina kada je sebi oduzeo život, upucavši se u glavu. Njegovo telo je pronašao električar dva dana kasnije.

PROČITAJTE JOŠ:

 

U novinskom članku iz 1994. godine, u časopisu Roling Stons, pisac je opisivao poslednje dane pevača Nirvane, uključujući i njegovu dugu borbu sa drogom i depresijom.

Ustanovljeno je da je Kobejnovo telo sadržalo tragove heroina i valijuma kada je umro, mada je u vreme njegove smrti basista Nirvane Krist Novoselić odbacio tvrdnje da je droga kriva za smrt Kurta Kobejna.

Bio je BESKUĆNIK, čistio je lavovske kaveze, snimio PO*NO film KAKO BI PREŽIVEO, a sada je najpoznatiji Holivudski glumac!

Ovo je jedna od najtužnijih životnih priča! Nakon 40 godina filmske karijere, legendarnih uloga i više od dve milijarde dolara zarade na bioskopskim blagajnama, nema nikakve sumnje da je Silvester Stalone holivudska legenda i da već decenijama mediji pišu o svakom njegovom potezu. Međutim, postoji i nešto što ne zna mnogo Slajevih obožavalaca.

"To je čista glupost," rekao je Novoselić tadašnjem novinaru u Sijetlu. "Droga je bila samo mali deo njegovog života."

Kobejn je dugo patio do kliničke depresije, pošto mu je dijagnostikovana još u srednjoj školi.

Kurt Kobejn

Profimedia

Kurt Kobejn, Foto: Profimedia

"Kurt je znao da bude veoma oduševljen i smešan i šarmantan, a pola sata kasnije bi sedeo u ćošku i bio potpuno ćudljiv i nekomunikativan," ispričao je producent Nirvaninog albuma iz 1991. godine.

Danima pre njegovog samoubistva, porodica i prijatelji su bili zabrinuti za Kobejna koji se nije javljao na telefon. Njegova majka Vendi Okonor je izdala poternicu za Kurtom, a njegova žena Kortni Lav, koja je u to vreme bila na odvikavanju od droge, unajmila je privatnog detektiva da pronađe Kobejna.

Nedeljama pre njegove smrti, prijatelji i porodica su pokušali da ga nateraju da ode na odvikavanje od herioina. Kortni je pretila da će ga ostaviti, a članovi benda da će napustiti Nirvanu...

Kurt Kobejn

Profimedia

Kurt Kobejn, Foto: Profimedia

Kurt Kobejn se prijavio na regabilitaciju u klinici u Kaliforniji, ali je nakon dva dana izašao. Petog aprila se zaključao u svoj stan i pucnjem u glavu okončao život. 

Njegovo telo je prepoznato po otiscima prstiju. Jedna radio stanica prva je prenela vest o smrti Kurta Kobejna. Ta vest je šokirala muzičku industriju, ali i ceo svet.

Pogledajte BONUS video:

Jedna je od NAJBOGATIJIH ŽENA sveta, a nekada je umesto haljina nosila džakove za krompir!