Mirjana Joković
printscreen
Mirjana Joković

printscreen

Mirjana Joković , Foto: printscreen

Glumica Mirjana Joković stekla je veliku slavu u domaćim serijama i filmovima, a onda je otišla u Ameriku. 

PROČITAJTE JOŠ:

Dragana Mićalović

Printscreen

Mirjana je rođena u Beogradu, veliki deo detinjstva provela je u Zambiji, gde je njen otac radio kao industrijski inženjer. Diplomirala je na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, glumila u Narodnom pozorištu i u Jugoslovenskom dramskom pozorištu.

Mirjanu Joković

printscreen

Mirjanu Joković, Foto: printscreen

Briljirala u serijama i filmovima "Sivi dom", "Zaboravljeni", "Mala", "Podzemlje", "Bure baruta". U "Stršljenu" je igrala i uz čuvenog Ljubišu Samardžića.

Mirjanu Joković

printscreen

Mirjanu Joković, Foto: printscreen

Odluku da se preseli u Los Anđeles donela je 1993. gde i danas živi. Iza sebe ima uloge i u holivudskim filmovima, poput "A better way to die", "Maid in Manhattan", "Private Property". Radi i kao nastavnica glume na Kalifornijskom fakultetu umetnosti.

Njen život bio je veoma turbulentan. Čitava nacija se 1988. godine pobunila što nije dobila Zlatnu arenu za filmove “Zaboravljeni" i film “Put na jug”, koji je urađen u saradnji sa Jugoslovnskom i Argentinskim filmskim centrom, u kojem se Mirjana pojavljuje sa Daniel De Luisom.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Hana Selimovic (@mitraljeza) on Sep 12, 2017 at 3:35pm PDT

Mirjana Joković deo je jedne od najuspešnijih klasa sa Fakulteta dramskih umetnosti, u kojoj su, između ostalih, bili Dragan Bjelogrlić, Dragan Petrović Pele, Milorad Mandić Manda. 

PREPORUČUJEMO I:

Suzana Žunić

printscreen