Kerol Baskin
screenshoot
Kerol Baskin

screenshoot

Kerol Baskin, Foto: screenshoot

Od početka spašavanja Velikih Mačaka do sumnje u nestanak Don Levisa, ovo je priča o Kerol Baskin.

Kerole Baskin verovatno nije ni slutila da će njeno učešće u Netfliksovom hitu Kralj tigrova doneti toliku zbrku, od ubistva, haosa i ludila. Ali dokumentarna serija iz sedam delova učinila je upravo to - i obnovila je višedecenijsku istragu o njenom nestalom suprugu, Don Levisu.

Kao ekscentrični i otvoreni vlasnik Spašavanja velikih mačaka u Tampi na Floridi, Baskin je naizgled stvorila jednako toliko neprijatelja koliko je imala i posetilaca svog popularnog parka.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 

?????

A post shared by ?Bad Mr Frosty? (@supremegalvatron) on Apr 13, 2020 at 11:42am PDT

To je zato što se Kerole Baskin može mnogo toga zameriti. Pokrenula je krstaški rat protiv velikih uzgajivača mačaka iako je i sama jednom profitirala od toga. Uključila se u neverovatan - i bizaran - rat protiv bivšeg konkurenta Džoa Ekotiksa, koji se zamalo završio njenim sopstvenim ubistvom. Zatim, naravno, tu je pitanje nestanka njenog bivšeg muža.

Zaista, Baskin je sigurno jedna od najintrigantnijih enigmi koje dolaze iz Kralja tigrova.
Ali ko je Kerole Baskin iza scene? Da li je možda mogla da ubije svog supruga, stavi ga kroz mašinu za meso i nahrani tigrove koliko su mnogi oko nje govorili?

Odbegla tinejdžerka

Kerole Baskin rođena je kao Kerole Sters Džouns 6. juna 1961. godine u vazduhoplovnoj bazi Laklend u okrugu Bekar, Teksas.

U Tiger Kingu otkrila je da su je trojica muškaraca silovala sa 14 godina. Dolazeći iz visoko religioznog doma, tinejdžerka je okrivljena za teškoću koju je pretrpela i tako je sledeće godine pobegla od kuće.

Tinejdžerka je provela veći deo svog vremena autostopom između Floride i Mejna i spavala pod automobilima pre nego što se vratila na Floridu sa 17. Na kraju je dobila posao u robnoj kući gde se upoznala i započela vezu sa Majklom Murdokom - svojim šefom.

Preselili su se zajedno, dobili kćerku ubrzo nakon toga i nekako uspeli da započnu uzgoj persijskih i himalajskih izložbenih mačaka za dodatni novac.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by DiziFilmKolik ?? (@dizivefilmkolik) on Apr 13, 2020 at 10:28am PDT

Nažalost, Murdok je bio nasilan i rutinski je tukao Baskin. Još jednom, vreme je bilo da pobegne. Posle svađe sa Murdokom jedne večeri, 19-godišnji Baskin je pobegla u noć.

Stariji muškarac joj je ponudio vožnju, što je ona odbila. Pošao je samo da bi se ponovo vratio sa pištoljem. Rekao je da može da ga upuca ako mu ne veruje. Ona je pristala. Završili su provesti noć zajedno. Ime mu je bilo Don Levis.

"Zaljubila sam se u njega tamo ", napisala je kasnije Baskin u svoj dnevnik.

Levis je u početku lagao i rekao Baskin da se on zove Bob Martin, ali ionako je imao nameru da stvari drži u tajnosti. Činjenica da ima ženu toliko je iznenadila Baskina koliko i činjenica da Martin nije njegovo pravo ime. Bez obzira na to, oboje su napustili supružnike 1991. godine i venčali se.

Mladenci su kupili svoju prvu veliku mačku ubrzo nakon toga - a više od 100 koje su usledile do sredine 1990-ih.

Da li je ubila svog muža, Dona Levisa?

1992. Baskin i Levis osnovali su ranč od 40 hektara ispunjen lavovima, tigrovima, servalima i karakalima pod nazivom Vildlife On Easi Strit u Tampi. Iako se Baskin san o brizi za životinje konačno obistinio, bračni par počeo je borbu oko toga kako treba da se sprovede operacija.

Baskin navodno nije odobravala uzgoj velikih mačaka iako je Levis to video kao poslovnu priliku. Par je godinama vršio uzgajanje velikih mačaka zbog novca.

U međuvremenu, Levis, potajno milioner, svoje finansije je zadržao za sebe. Takođe je zadržao svoj navodni promiskuitet. Prema Levisovoj bivšoj supruzi Gladis Levis Klark, planirao je razvod od Baskin.

U junu 1997. godine Levis je podneo zahtev za izdavanje zabrane prilaska protiv Baskin. Vlastima je rekao da mu je pretila da će ga ubiti ako on ne napusti njihovu kuću. Iako je molba odbijena, Levis je pružio kopiju svojoj sekretarici u slučaju da mu se dogodi nešto neobično.

Nekoliko nedelja kasnije, Levis je nestao. Njegov automobil pronađen je na malom aerodromskom parkingu, ključevi unutra. Iako se ranije zalagao za svoju ljubav prema Kostariki , oni koji su mu bili najbliži odbacili su ideju da je tajno pobegao tamo.

"Bukvalno je nestao ", rekao je narednik patrole šerifa okruga Greg Tomas. Istražitelji su otkrili da je Levisova volja izmenjena tako da bi sve njegove finansije otišle Baskin u slučaju da on "nestane".

Baskin je tvrdila da je Levis "mentalno patio", a možda se izgubio i doživio tragičnu nesreću tokom leta za Kostariku. Objasnila je da je Levis leteo ispod radara kako bi izbegao otkrivanje, a zatim se srušio, nisu pronađeni dokazi o njemu ili njegovom avionu.

Levisov advokat, Džo Fric, odbacio je da je taj čovek ikada bio psihički nepodoban.

Nije bilo dokaza da je njegov avion ikada poleteo i da nije bilo zaposlenih na uzletu one noći kada se njegov automobil pojavio tamo da izvesti da ga je video.

Sumnja se počela razvijati oko Baskin. Postale su otvorene glasine da je Kerol Baskin ubila svog supruga. Neki su čak tvrdili da ga je mogla nahraniti tigrovima nakon što ga je provukla kroz mašinu za meso. Baskin je na te glasine odgovorila ležerno. Na svojoj je veb stranici objavila da nije ni imala mlin za meso koji je dovoljno velik za ljudsko telo.

Policija nikada nije zvanično imenovala Baskin osumnjičenim za Levisov nestanak.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Dan Wootton (@danwootton) on Apr 13, 2020 at 10:04am PDT