Momčilo Moša Radenković
PrntScrn
Momčilo Moša Radenković

PrntScrn

Momčilo Moša Radenković, Foto: PrntScrn

Kako je saopštila porodica, danas je u Zaječaru u 70 godini, posle teške bolesti, preminuo Momčilo Moša Radenković, muzičar, kompozitor, pevač i frontmen legendarnog jugoslovenskog rok bendaZlatni prsti“ a potom „Nokaut“.

Još za života Moša je postao legenda Zaječara i Timočke krajine, muzičar i kompozitor velikog talenta sa čijim pesmama su „Zlatni prsti“ postali poznati i popularni u čitavoj Jugoslaviji, kao niko pre ni posle toga, kad se radi o muzičarima iz ovog kraja. Ostavio je iza sebe brojne hitove koji se i posle više decenija svrstavaju u evergrin muziku, poput hita Budi hrabra.

Momčilo je posedovao neverovatnu energiju, do kraja života je bio posvećen muzici, stvarao je nove kompozicije. Poznato je da su najpoznatiji pevači ondašnje države tražili od Moše da im komponuje po nekoliko pesama a nekima je mnogo pomagao u afirmaciji i profilisanju na muzičkom tržištu...

Najveću slavu rok grupa „Zlatni prsti“ je stekla krajem sedamdesetih i početkom osamdesetih godina, sva vrata velikih gradova su im bila otvorena, ali je Momčilo ostao veran svom Zaječaru. Snimali su ploče za PGP Beograd i Jugoton iz Zagreba, najveće diskografske kuće tada.

Uz brata Slobodana je učestvovao u promovisanju „Gitarijade“ koja je kasnije postala brend Zaječara i Timočke krajine. Pre nekoliko godina izrekao je život u jednoj rečenici: "U mom životu jedino me muzika nije izdala".

Dobar deo svog života je posvetio razvoju sopstvenog biznisa, ali su ga neke nesrećne okolnosti, omele u završetku tog projekta.

Odlaskom Momčila Moše Radenkovića završava se jedna epoha u muzičkom životu u Zaječaru, njegov nivo i uspeh u muzici će teško neko odavde dostići.