Momčilo Bajagić Bajaga
Goran Srdanov
Momčilo Bajagić Bajaga
Momčilo Bajagić Bajaga, Foto: Goran Srdanov

Stihove pesme "Kad mesec prospe rekom srebra sjaj" napisao je Bajaga, dok je autor muzike frontmen Point Blanka Dragoljub Crnčević-Crnke.

 - Crnketa poznajem godinama. "Point Blank" je svirao kao gost na našem 'kišnom' koncertu na Tašmajdanu 1985. godine. Veliko mi je zadovoljstvo i što solo svira Dragi Jelić, legendarni gitarista "Yu grupe" i moj idol iz mladosti - ističe Bajaga.

Do saradnje je došlo na poziv gitariste i pevača Crnčevića.

Bajaga
Bajaga, Foto: Youtube Screenshot

Point Blank je dugo pripremao i pre nekoliko dana objavio dvostruki CD album "Guitarology - Back To the Roots/Gitarologija - Povratak korenima" (PGP RTS) na kome je 15 autorskih pesama snimljeno u dve verzije - na engleskom i srpskom jeziku.

Pored Bajage i Jelića, na albumu gostuju kao pevači Vlada Džet, Dejan Cukić, Đule Van Gog, Bora Đorđević, Zoran Kostić Cane, Dado Topić... kao i gitaristi Duda Bezuha, Josip Boček, Vedran Božić, Vlatko Stefanovski, Džindžer Božinović...

 - Slučajno sam sreo Crnketa i rekao mi je da rade ovaj neobičan album. Ponudio mi je da biram dve pesme. Odabrao sam ovu za koju sam brzo napisao stihove i otpevao je. Drago mi je da su se svi ti ljudi odazvali da učestvuju na ovom interesantnom albumu - kaže Bajaga.

Prema njegovim rečima, "Kad mesec prospe rekom srebra sjaj" se sada pojavljuje kao jutjub singl kao svojevrstan prednovogodišnji poklon fanovima.

Poslušajte novi Bajagin singl: