Vesna Trivalić
YouTube/printscreen
Vesna Trivalić

YouTube/printscreen

Foto: YouTube/printscreen

Vesna Trivalić je svima dobro poznata srpska glumica koja važi za jednu od najdarovitijih srpskih komičarki.  Rođena je 13. marta 1965. godine u Beogradu.

Vesna je uz starijeg brata zavolela muziku, a kao tinejdžerka je imala svoj bend. Bavila se i slikanjem, trenirala je odbojku i trčanje, a onda je odlučila da krene na časove glume.

Vesna Trivalić

Alo!/Rajko Ristić

Foto: Alo!/Rajko Ristić

Upisala je Fakultet dramskih umetnosti iz drugog pokušaja, 1984. godine, u klasi profesora Vladimira Jevtovića. Studirala je sa: Brankom Pujić, Mirjanom Joković, Draganom Bjelogrlićem, Miloradom Mandićem Mandom, Žikom Todorovićem, itd.

Vesna Trivalić

YouTube/printscreen

Foto: YouTube/printscreen

Glumac Rade Šerbedžija je svojevremeno izjavio da je Vesna “nebeski talentovana”, dok je Nikola Kojo smatra najboljom glumicom na svetu i veruje da bi osvojila nekoliko Oskara da živi u Holivudu.

Ostvarila je zapaženu ulogu Buce u filmu “Oktobarfest”, 1987. godine. Nakon toga je imala manje uloge u filmovima i serijama od kojih su značajniji “Kako je propao rokenrol”, “Metla bez drške” i “Jastuk groba mog”. Vesna je 1991. godine tumačila ulogu Ljilje u seriji “Bolji život” koja joj je donela veliku popularnost.

Vesna Trivalić

YouTube/printscreen

Foto: YouTube/printscreen

Našla se na listi 10 najboljih srpskih glumica svih vremena koju je sastavio jedan časopis. Četiri godine kasnije je imala svoju prvu glavnu ulogu u filmu: bila je operska pevačica Jadranka u ostvarenju Emira Kusturice “Život je čudo”.

Vesna Trivalić

E-stock

Foto: E-stock

Trivalićeva je ostvarila i zapažene uloge u novijim serijama poput "Žigosani u reketu", "Senke nad Balkanom" i "Dug moru".

Pred je 5 kultnih uloga naše popularne glumice. Izaberite najlegendarniju ulogu Vesne Trivalić: