Evrovizija
Foto: Printscreen/Printscreen/Youtube/Eurovision Song Contest

Bliži se veliko finale Evrovizije 2024, a poznat je i tačan redosled kompozicija koje će nam se predstaviti u Malmenu, u Švedskoj, sutra od 21 čas.

Osim Velike Britanije, Italije, Nemačke, Francuske i Španije, kao i zemlje domaćina, prolaz u finale obezbedile su i sledeće zemlje: Srbija, Portugal, Slovenija, Ukrajina, Litvanija, Finska, Kipar, Hrvatska, Irska, Luksemburg, Letonija, Austrija, Holandija, Norveška, Izrael, Grčka, Estonija, Švajcarska, Gruzija i Jermenija.

Italiju predstavlja pevačica Anđelina Mango sa pesmom "La noia", koja je već u finalu zbog količine novca koju ova zemlja izdvaja za finansiranje pomenutog takmičenja.

Evrovizija 2024

Foto: Printskrin

 

Međutim, građani Italije mogli su da glasaju za druge zemlje, ovi podaci se inače nikada, makar ne javno, ne objavljuju, a sada je došlo do ozbiljnog skandala.

 

 

Dok su se emitovali snimci finalista, italijanska TV Rai objavila je rezultate glasova koje je svaka zemlja dobila od italijanske publike. A sudeći po snimku koji se širi društvenim mrežama, Izrael bi od Italije mogao da dobije 12 poena sa čak 39 odsto, posle toga je Holandija dobila 10 poena sa samo 7,3 odsto. Na društvenim mrežama je takođe procurio snimak ekrana koji su Italijani mogli da vide, kao i spekulacije da je to dovelo do povećanja klađenja za Izrael.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading