Kuća Branislava Lečića u Ritopeku
Alo! / V. Marković

Krivična prijava protiv glumca Branislava Lečića, povodom optužbi da je silovao glumicu Danijelu Štajnfeld biće podneta Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, pišu beogradski mediji.

Srpska glumica Danijela Štajnfeld prethodno je u svom dokumentarnom filmu otkrila da je bila žrtva silovanja, ali je ime seksualnog napasnika kog optužuje Višem javnom tužilaštvu u Beogradu otkrila krajem marta ove godine, nakon čega se vratila u Ameriku gde inače živi.

Ona je tada optužila za silovanje bivšeg ministra i člana Demokratske stranke Branislava Lečića i iznela da je on misteriozni moćnik iz filmske industrije koji ju je silovao.

U inicijalnoj verziji ovog teksta portal Alo je preneo informaciju da je glumica Danijela Štajnfeld "prema njenom svedočenju silovana 2012. godine u glumčevoj vikendici u Ritopeku", ali ova informacija nije tačna iz razloga što glumica nikada nije rekla konkretnu lokaciju kuće u kojoj se napad navodno dogodio, te je znacima navoda neopravdano stečen utisak kako je u pitanju kuća u Ritopeku.

U analizi portala Raskrinkavnaje.ba opravdano je ukazano da je u prvobitnoj verziji teksta pogrešno insinuirano da je Štajnfeld izjavila da se silovanje dogodilo u Ritopeku.

Stavljanjem navedenih riječi pod znake navoda, te ih prezentujući u prvom licu, čitatelji/ke se navode na zaključak da je riječ o autentičnoj izjavi Štajnfeld, što nije tačno.

I dok mogućnost da se napad dogodio baš u toj kući postoji, sama Štajnfeld to nije rekla u intervjuima koje je dala o slučaju. Tvrdnju da je sama Štajnfeld izjavila da se silovanje dogodilo u Ritopeku portal Raskrinkavanje.ba ocenio je kao dezinformaciju.

Štajnfeld je ranije izjavila da ju je silovala osoba iz njene branše, koja je veoma uticajna u svetu filma i koja se takođe bavi produkcijom, ali ime nije želela da otkrije. Međutim, to je učinila pre izvesnog vremena, kada je i obelodanila da se radi upravo o Lečiću.

Branislav Lečić

E-stock,Časlav V.

Branislav Lečić, Foto: E-stock,Časlav V.

Branislava Lečića je, posle Danijele Štajnfeld, za seksualno napastvovanje optužila i glumica Merima Isaković.

Ona je rekla i da je spremna da svedoči protiv Lečića, za koga u ispovesti "Nedeljniku" tvrdi da je seksualno napastvovao 1978. godine.

Lečić je 26. marta bio u policijskoj stanici 29. novembar gde je dao izjavu povodom optužbi koje je protiv njega podnela glumica Danijela Štajnfeld.

- Moja izjava je data tamo gde treba. Poligrafsko ispitivanje je obavljeno na moj izričit zahtev i sve informacije za koje je javnost zainteresovana u vezi ovog slučaja, nalaze se na tim adresama - policija i tužilaštvo - rekao je Lečić tada.

Kasnije se oglasio rekavši da je prošao poligrafsko ispitivanje.

Pročitajte još:

Komentari (10)

Blue Star

26.03.2021 07:52

Znaci,neko te "siluje" i ti posle cetiri dana igras ladno predstavu sa silovateljem??Tu mi nesto debelo smrdi!

krstur

26.03.2021 10:20

@Blue Star - Mala jevrejka cela smrdi

Putin R.S

26.03.2021 08:19

Opet u Ritopeku??

Justicia

26.03.2021 08:19

Zar nije rekla da je silovana u kolima?

Fata

26.03.2021 08:54

Mujo, oteli su me i silovali 3 dana bez prestanka. "Ali Fato, ti si jutros izasla iz kuce!". Znam, dosla sam samo da ti se javim

beba

26.03.2021 09:47

Kako vas bre nije sramota da unistavate porodice, ljude, karijere bez ikakvog dokaza

beba

26.03.2021 09:49

Da to je kao sto ih je Mika silovao a one jos godinama se smejale , slavile, i isle u njegovu skolu i po savete?

Miki

26.03.2021 11:33

Pod hitno kastrirati !

Beogradjanin

26.03.2021 12:07

Koja je to glumica, nikad čuo za nju? Hoce da postane poznata, zalosno!

Sumadinac

26.03.2021 12:45

Okej ako je sve to istina da je Danijela silovana sta ce onda ona tamo u toj vikendici ili u kući kod Lecica.