"ZNAO SAM DA JE BIO NA SAMRTI" Kolega Miše Janketića otkrio kako su izgledali glumčevi poslednji dani! Evo šta se dešavalo u poslednjim trenucima

Tuga.

Miša Janketić
Miša Janketić, Foto: Tanjug

Glumac Mihailo Miša Janketić preminuo je u svojoj osamdesetoj godini u Beogradu, a iza njega ostaće bogata umetnička karijera i veliko poštovanje koje je svojim radom i harizmom zaslužio. Gde će biti sahranjen Miša Janketić, POGLEDAJTE OVDE.

 

Predrag Gaga Antonijević srpski režiser sa kojim je Miša Janketić bio prijatelj, ali i sarađivali su godinama, ispričao je da je znao da je čuveni glumac na samrti. On je otkrio da je Miša Janketić do poslednjeg trenutka bio okružen voljenim osobama. POGLEDAJTE OVDE kakve detalje je otkrila Mišina kućna pomoćnica.

- Miša je bio dobar čovek i veliki umetnik. Čuo sam se ovih dana sa njegovim sinom Markom i znao sam da je bio na samrti. Do poslednjeg trenutka je bio okružen voljenim osobama- rekao je on.

Miša Janketić
Miša Janketić, Foto: Screenshoot Youtube

U raskošno bogatoj karijeri Miša Janketić odigrao je preko stotinu uloga u pozorištu, najviše u svom Jugoslovenskom dramskom. Ogroman trag ostavio je i na filmu, televiziji i radiju.

Dobitnik je svih najznačajnijih glumačkih i društvenih priznanja, Dobričinog prstena, Oktobarske nagrade, četiri Sterijine nagrade, Nagrade „Pavle Vujisić“ za životno delo. Pogledajte OVDE poslednju fotografiju Miše Janketića.

Rođen je 24. maja 1938. godine u Novom Sadu. Gimnaziju je završio u Beogradu. Upisao je studije književnosti na Filozofskom fakultetu u Beogradu, ali je posle tri godine, 1958. postao student glume na Akademiji za pozorište, radio, film i televiziju. Diplomirao je 1962. godine u klasi profesora Mate Miloševića.

Miša Janketić
Miša Janketić, Foto: Screenshoot Youtube

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi