Đorđe Balašević - porodična kuća
PrntScrn

Da svi građani Novog Sada imaju samo reči hvala za preminulog sugrađanina i čuvenog kantautora koji je svojim pesmama i citatima dotakao mnoge duše, dokaz je još jedan građanin sprske Atine.

- Prosto mi je neverovatno, ja ne verujem da je on umro. Đole je bio dobri duh Novog Sada i celog okruga. Svih naših država koje su se razišle. On je pravio mostove između posvađane braće, on je mirio ljude. Ja učim mog unuka ko je bio Đorđe Balašević, nadam se da će Đoletovo delo večno trajati kroz neke nove generacija, jer je njegovo delo jedna poruka pristojnog življena i komunikacije među ljudima koja je večita vrenost. Njegovo gubitak za Novi Sad predstavlja kao kada bi tvrđavu izmestili iz grada, svi smo se poistovećivali s njim - rekao je on i dodao kakav je Đole zapravo bio:

- Bio je skroman čovek i nije se isticao u svojim velikim delima i postupcima. Njemu nije bilo potrebno ništa osim njegovog dela d abi bilo veliko. Sve u svemu nenadoknadiv gubitak - ističe on.

Novosađani su se putem društvenih mreža dogovorili da večeras u 20h izađu na balkone i još jednom odaju poslednji pozdrav voljenom Đorđu Balaševiću. Podsetimo građani su sinoć u veliko broju palili sveće na glavnom trgu.