Ana Ćurčić
Foto: Alo/Foto: A.Nalbantjan

Nekadašnja rijaliti učesnica, a sada prepoznatljivo lice Hajp televizije, Ana Ćurčić, razgovarala je sa nama o veoma važnoj temi.

U pitanju je 1. maj i praznik rada, a Ana je otkrila koliko je za nju, kao ženu, bitan ovaj praznik, budući da je i sama nekada bila preduzetnica i veoma se zalaže za prava radnika, a prvenstveno prava žena.

Ana nam je otkrila koliko je bilo bitnu za nju da radi, ima svoj dinar, a progovorila je prvi put i o razlozima zatvaranja salona.

- E pa kod mene je ovako teklo. Ja sam onako iz jedne radničke porodice, mama je uvek bila ta koja je govorila da moramo da završimo školu i da radimo. Tako da sam ja i dok sam studirala radila i negde je to meni prosto normalno. I sestre i ja. Kasnije sam radila u dobrim firmama, na dobrim pozicijama, prodaja je nešto što ja jako volim i gde sam vrlo kvalifikovana, a onda sam u jednom momentu poželela da otvorim salon lepote, htala sam teretanu, ali sam odustala i to je tako krenulo. Ja sam to jako lepo razradila, uložila dosta truda u sve to, ali ušavši tamo gde sam ušla, se to sve zaista onako srušilo, jer kad gazde nema, posao propada - iskrena je bila Ana.

Ana Ćurčić

Foto: A.Nalbantjan

 

Ćurčićeva nam je otkrila i koji je bio njen prvi posao.

- Moj prvi posao je bio u jednoj advokatskoj kancelariji. Radila sam, bila sam desna ruka tamo, vodila sam celu kancelariju i radila sam popodne od pet do devet. Tada sam imala osamnaest godina. Prva plata mi je bila trista maraka i potrošila sam je na cipele. Tako i dan danas, ali nema veze - rekla nam je Ana kroz smeh.

Ana nam je otkrila da i dan danas pomaže roditeljima i porodici.

- Pomagala sam i pomažem i danas. I to je meni prosto sastavni deo života, ali kad meni zafali pomognu i oni. Mislim, mama - kazala nam je Ćurčićeva i priznala koliko joj je značila podrška porodice u teškim trenucima:

- Pa mnogo, mama mi je mnogo pomogla, moram da naglasim da je mama u pitanju. Naravno, bilo je trenutaka kada je tata dosta pomogao, kada se vratio i bio tu. Ali, naravno, mama i sestra, kad god je trebalo, itekako su mi pomogle. Ali ja sam neko ko je borac i ko od dinara pravi dva, tako da volim da radim, nisam lenja, kreativna sam i neko sam ko se ne libi da radi dva, tri posla. Čak tada kada sam i držala salon, ja sam uporedo radila i u komsultacijama.

Ana Ćurčić

Foto: A.Nalbantjan

 

Budući da je glavna tema našeg razgovora bio položaj radnika u našem društvu, a najviše žena, Ana nam je otkrila i kakvo je njeno iskustvo.

- Pa, u mom biznisu, što se tiče lepote i zdravlja, nisam toliko imala problema zato što je to jedan posao da ja upravo radim sa ženama, a prodajem im uslugu da budu lepe. Tako da se tu nisam nalazila u nekim konfrontacijama. Naravno da imam neljubaznih mušterija, nezadovoljnih, ali ja sam tu uvek kao vlasnik salona gledala da nekako ili dam nešto gratis ili se izvinim pa ne naplatim. Ali u kolektivima gde sam radila sam uvek imala spoticanje baš od strane žena. Znači, žena je ženi najveći vuk i to mi je jako žao, jer mislim da mi treba da se baš držimo zajedno kakva god da je situacija. Ja sam prosto odrasla sa majkom i sestrom i mi smo jedna ženska porodica. Smetram da trebamo da se držimo zajedno ma šta god da je u pitanju. Prosto mi je krivo što je to tako i što, kada neko vidi lepu ženu ostvarenu neće dati podršku za to nego će samo tražiti mane - otkrila je Ana i priznala da se sada, kada je poznata, ophode dosta gore prema njoj, nego kada nije bila u javnosti.

Ana Ćurčić

Foto: A.Nalbantjan

 

Ana nam je, prvi put javno, priznala zbog čega je propao posao u salonu i šta se zapravo desilo.

- Ostavila sam salon jednoj ženi koja je kod mene radila od početka i sa kime sam ja imala jako dobar odnos. Kada sam se vratila ona je otišla i otišle su mušterije za njom. Druga je isto bila kod mene, naučila posao kod mene, povukla mušterije. Ja sam naravno bila i psihički jako loša i nisam imala fokus da radim, a to ne volim. Tako da sam se malo više u tom periodu izborila za taj salon. Znam da bih ja to opet stavila na noge, ali prosto... I te žene su otišle nekako i ostavile mi kada sam se ja u nekoj svojoj borbi borila. Smatrala sam i verovala sam da ću izaći sa mnogo boljim rezultatom, ali nažalost ne. Ali opet je to možda neki put da sam danas ovde gde jesam. Da, mislim sve ima svoje razloge - kazala je Ćurčićeva i otkrila da li se čula kasnije sa tom ženom.

- Pa, čula sam se jednom i trebala sam da se vidim i nikada se nismo videle. Tako da, posle toga nisam ništa uradila, ali su mi neke druge stvari bile u prioritetu. A nekako, danas ako me pitaš, mnogo mi je žao što nisam u tom poslu. Jer mislim da bih mogla da budem i ovde i da bih uporedo mogla da radim i to. To je moja velika ljubav, prosto. Lepota, zdravlje i fitness - rekla nam je Ana.

Ana Ćurčić

Foto: A.Nalbantjan

 

Ćurčićeva ne odbacuje mogućnost da je to urađeno zbog celokupne medijske pažnje kojoj je u tom periodu bila izložena ona, ali i njen salon, kao i radnici u istom:

- Moguće. I mediji su posećivali salon i pokušavali da saznaju nešto. Imalo je i sigurno primesa toga, ali opet je to bio moj hleb tada. A bio je i njihov hleb. Pa, nekako mi je to nepravedno bilo da se na taj način uradi. Da ostaviš sve tako i prosto me navedeš da se ja zadužim u nekom drugom smislu. Meni to nije fer. Ja, kao radnik, a radnik sam i polazim od toga da bih sa svojim direktorom uvek sela i drugačije postupila. Ne bih ostavila nikada na cedilu nikog. To je ono što se opet vraćamo. Žene, ženi, najveći vuk. Da li misliš možda da...

Priznala nam je da joj je u tom periodu najveća podrška bio Aca Bulić:

- Tada mi je najveća podrška bila porodica i znamo već Aca. Da, da. On mi je jako pomagao i to je nešto što je naizbrisivo. Ali ja sam stvarno bila loše i preokupirana nekim svojim drugim primarnim stvarima. Tako da sam prosto želala da se izvučem iz cele te priče i stanem na noge kako treba. I evo me danas.

Ana je za kraj poslala ženama jaku poruku.

- Uvek sam za to da žena pokrene nešto i da bude samostalna, iako je u braku, koliko god suprug da ima novca, žene moje dragi radite, imajte svoj dinar, bar je mene moja majka tako učila da budem nezavisna u tom smislu. Naravno da će suprug pomoći šta god treba, ali moj dinar je moj dinar, nekako mi je to prosto usađeno u mene. Tako sam vaspitavala i svoje dete. Svoj dinar je nešto što je jako bitno. Što bi moja mama rekla, škola i tvoj dinar sine, tvoje parče hleba, uvek si mirna. Jer nikad ne znaš, nikad, sutra pokupi se i ode i ostavi te sa troje dece, gde ćeš? Tako da, eto, samostalnost žena je jedna lepa poruka sada - poručila je Ana za Alo!.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading