princ
Foto: Profimedia/Profimedia

Čini se da je princ Hari odustao od nošenja medalje kojom je obeleženo krunisanje njegovog oca kralja Čarlsa dok je uručivao nagradu američkom vojniku. 

Ovaj njegov šokantni potez komentariše ceo svet, a britanski mediji bruje i naglašavaju da ovo znači potpuno ignorisanje kralja, što je po njima nedopustivo.

Među tim medaljama nalaze se tri koje obeležavaju različite jubileje njegove bake Elizabete II u 21. veku, ali ne i medalja njegovog oca.

Princ Hari i Megan Markl

Foto: Profimedia

 

Stručnjak za kraljevsku porodicu Ričard Ficvilijam poručuje da Hari želi da se namerno distancira od svog starog života jer su SAD sada njegova stalna adresa.

Saseksovi ne rade bilo šta slučajno i to jasno naglašava ili ima za cilj da se istakne njegova udaljenost od kraljevske porodice", rekao je za Njuzvik i dodao za San: "Saseksovi su i te kako svesni da će svaka stvar koju naprave, sve što obuku, sve što kažu, biti ispitano. Problem je u tome što se, kad on odluči da ne nosi medalju sa krunisanja, to sigurno smatra prezirom prema kralju Čarlsu - rekao je on.

Hari bi narednog meseca trebalo da dođe u London zbog 10 godina Invictus games, čiji je pokrovitelj.

Podsetimo, kralj Čarls vratiće se naredne nedelje javnim dužnostima, prvi put nakon što mu je u februaru dijagnostikovan rak.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading