SAVLADALA GA BOLEST Sestra Sandre Bulok otkrila koliko se glumica borila za dečka pre njegove prerane smrti
Profimedia

Sestra slavne glumice, Gesin Bulok Prado, odala je počast Sandrinom dugogodišnjem dečku, koji je umro 5. avgusta, nakon trogodišnje borbe sa ALS-om.

Amiotrofična lateralna skleroza (ALS) je retka neurološka bolest koja nastaje zbog oštećenja i gubitka nervnih ćelija tzv. motornih neurona u mozgu i kičmenoj moždini, što dovodi do poremećaja odašiljanja impulsa preko perifernih živaca u mišiće.

Osnovne karaktersitike ALS su razvoj slabosti i gubitak mišićne mase, najčešće ruku i nogu, ali mogu se prvo javiti i slabost mišića za govor i gutanje. ALS je jedna od najtežih neuroloških bolesti nepoznatog uzroka i samo kod 5% pacijenata je nasledna.

- Uverena sam da je Brajan pronašao najbolje mesto za pecanje na nebu - napisala je Gesin na Instagramu 7. avgusta i dodala:

- ALS je okruzna bolest, ali postoji barem neka uteha u saznanju da je imao najbolje ljude koji brinu o njemu, a to su moja sestra i grupa medicinskih radnika koje je okupila kako bi joj pomagali da brine o njemu u njihovom domu. Počivaj u miru, Brajane - poručila je sestra Sandre Bulok.

(Telegraf.rs)

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading