PREMINUO PARTNER SANDRE BULOK: Bili su zajedno 8 godina, volela ga je kao Boga i lečila od retke bolesti
Alo

Preminuo je partner glumice Sandre Bulok, koji se u tajnosti borio sa bolešću motornog neurona (ALS). Brajan Rendal imao je 57 godina, a tri godine je tiho vodio bitku protiv neizlečive, smrtonosne bolesti.

Par se upoznao 2015. godine, kada je Brajan fotografisao rođendan Sandrinog usvojenog sina. Već nekoliko meseci kasnije, bili su nerazdvojni i zajedno su došli na venčanje Dženifer Aniston i Džastina Terua.

Sandra i Brajan bili su zajedno osam godina, i nisu imali dece, mada su zajedno odgajali Sandrinog usvojenog sina Luja (13) i kćerku Lejlu (11). Brajan je iz prethodne veze imao kćerku Skajlar, koja je već odrasla.

Iako nije otkrivala preterano detalja iz njihovog života, Sandra je 2021. u retkom intervjuu govorila da je Brajan ljubav njenog života.

"Ja sam prolazila kroz razvod, a sada sam našla ljubav svog života. Zajedno odgajamo troje dece, prelepe... I to je najbolja stvar na svetu", rekla je tada glumica.

Bolest motornog neurona ili amiotrofična lateralna skleroza (ALS) je neizlečiva i smrtonosna, i pacijentima nakon dijagnoze životni vek iznosi dve do pet godina. Naziva se još i bolest Lua Geriga, po poznatom američkom igraču bejzbola koji je od nje preminuo 1939, kada je imao samo 36 godina.

Neurodegenerativna bolest utiče na nervne ćelije u kičmenoj moždini i mozgu, brzo napreduje i izaziva gubitak kontrole nad mišićima. Prvi simptomi su trzanje mišića, slabost udova i problemi sa govorom i gutanjem. Dok bolest napreduje, oduzima obolelom mogućnost kretanja, unošenja hrane, govora i disanja.

Od ove bolesti preminuo je i jedan od najvećih naučnika na planeti, fizičar Stiven Hoking. Njemu je 1963. postavljena dijagnoza, ali je živeo do 2018. godine.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading