VEČERAŠNJI NASTUP NA BEOVIZIJI MORATE DA POGLEDATE Željko peva u kostimu sa „Evrosonga“! Vratiće nas u 2004. godinu, kada je pesma "Lane moje" oduševila Evropu!

Željko Joksimović, jedan od najpopularnijih muzičara u regionu, trebalo bi da nastupi u finalu „Beovizije“, na kojem će izvesti pesme sa kojima je dva puta predstavljao našu zemlju na „Evrosongu“.

Željko Joksimović
Željko Joksimović, Foto: Emica Elveđi

Ekskluzivno za „Alo!“, Joksimović je najavio kako će njegov nastup izgledati.

- Kuriozitet je što ćemo napraviti rimejk nastupa pesama „Lane moje“ i „Nije ljubav stvar“. To znači da ćemo izvesti sve onako kako je nekada izgledalo, što uključuje identičnu garderobu. Dakle, nastupiću u istom odelu u kojem sam izveo „Lane moje“ u Istambulu pre ravno 15 godina. I to ne samo ja već i svi učesnici na bini - rekao je Željko za „Alo!“. Pevač kaže da se vizuelno nisu mnogo promenili, te sa osmehom i ponosom ističe da „ulaze“ u isti konfekcijski broj.

- Odelo mi je taman. Stoji mi kao da je šiveno za ovaj događaj. Uostalom, videćete i sami večeras. Tada je, doduše, bilo „Lane moje onih dana“, a sada ćemo videti kako izgleda „Lane moje ovih dana“ - rekao je kroz smeh za „Alo!“ Joksimović.

Pesma „Lane moje“ 2004. godine zauzela je prvo mesto u polufinalu „Evrosonga“ sa 264 poena, dok je finalne večeri završila kao druga najbolja numera takmičenja sa jednim poenom manje. Tekst za pesmu pisala je Leontina, a muziku je radio Željko.

Sa numerom „Nije ljubav stvar“, Željko je 2012. godine zauzeo visoko treće mesto, sa 214 poena. Ispred njega su bili pobednica Loren i ruski bend „Buranovske babuške“. Željko je za ovu pesmu napisao muziku, a u saradnji sa Alekom Aleksovim i aranžman. Miloš Roganović i Marina Tucaković su napisali tekst.

Veliko finale izbora srpske pesme na „Evrosongu“ zakazano je za 21 sat, a nadmetaće se 12 kompozicija. Publika i stručni žiri će odlučiti ko će predstavljati Srbiju na 64. izboru za najbolju pesmu Evrope.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi