Nataša Bekvalac
Gotik
Nataša Bekvalac

Gotik

Atmosfera u noćnom klubu,  Foto: Promo

Čini se da su srpski pevači tek sada, po proglašenju vanrednog stanja, shvatili da im je odmor neophodan, čak i ako otkazani nastupi znače da će imati manje novca na bankovnom računu!

Međutim, njihovi menadžeri i vlasnici diskoteka zabrinuti su zbog gubitaka koji su zabeležili već u prvoj nedelji otkako je uvedena mera privremene zabrane rada noćnih klubova, a u razgovoru za „Alo!“ otkrili su nam kako planiraju da se izbore sa novonastalom situacijom.

Goran Lečić

Dejan Briza

Goran Lečić, Foto: Dejan Briza

Goran Lečić, jedan od najpoznatijih estradnih menadžera u regionu, ne može da proceni koliki će finansijski gubitak estrada pretrpeti, ali, kako kaže, to neće biti malo.

- Gubitak je velik i to je jasno kao dan. Zastupam mnogo pevača, pa je za mene gubitak još veći. U mojoj produkcijskoj firmi, u kojoj se svi moji pevači vode kao zaposleni, nastaviću da plaćam redovno doprinose za njih. Da je ova situacija težak udar na džep i pevača i menadžera, jeste, ali je naše da poštujemo odluku države - iskren je Lečić, koji zastupa pevače poput Radiše Trajkovića Đanija, Dejana Matića, Vuka Moba, Dare Bubamare i druge.

Da situacija nije nimalo obećavajuća, svedoče i vlasnici beogradskih diskoteka, koji su veoma zabrinuti zbog epidemije koronavirusa.

B.N. vlasnik jednog od najpoznatijih beogradskih klubova kaže da ga je vest o vanrednom stanju zatekla, ali da mu ne preostaje ništa drugo osim da stavi ključ u bravu.

- Nepripremljen sam dočekao vest da će klub prestati sa radom. Ne samo da su otkazani nastupi i da ćemo i mi i pevači pretrpeti ogromne materijalne gubitke već će se ova situacija odraziti i na desetine porodica koje će pretrpeti ozbiljne finansijske gubitke. Reč je o konobarima, obezbeđenju, čistačicama... - kaže naš sagovornik.

Darko Lazić

Vladimir Marković

Darko Lazić , Foto: Vladimir Marković

S druge strane, folk pevač Darko Lazić kaže da krizna situacija pogodila kako pevače, tako i sve ostale i da zbog toga moramo da budemo složni.

- Istina je da će pevači izgubiti mnogo novca, ali ko neće? Činjenica da je u mnogim evropskim državama proglašeno vanredno stanje uticaće na mnoge sektore, od turizma i ugostiteljstva do sporta. Naše je da budemo složni, da zaštitimo i sebe i svoje najbliže. Ovo će proći, važno je da smo zdravi, a pare će se zaraditi - kaže Darko.

Šako Polumenta

Promo

Šako Polumenta, Foto: Promo

Šako Polumenta poručuje da je imao sreće da održi poslednjih nekoliko nastupa.

- Održao sam poslednji nastup u Podgorici zbog prevelikog interesovanja, ali sada, kao i ostali, čekam da se stanje smiri. Izgubiću dosta novca, ali jasno je da moramo da poštujemo odluke države u kojima radimo i zarađujemo. Pobedili smo i gore situacije, pa ćemo i ovu - navodi Polumenta.

Aleksandra Mladenović

E-Stock/Mirko Rodić

Aleksandra Mladenović, Foto: E-Stock/Mirko Rodić

Aleksandra Mladenović takođe priznaje da će novonastala situacija oštetiti njen budžet, ali više od toga ju je zabrinulo zdravstveno stanje naroda.

- Čim se situacija stabilizuje, nadoknadiću sve svojoj publici. Tačno je da ćemo ostati bez mnogo novca, ali odgovornost prema svom i tuđem zdravlju je mnogo važnija. Novac će da se zaradi i nadoknaditi, ali sada svi moramo da slušamo savete lekara i zaštitimo najugroženije - zaključuje Mladenovićeva za “Alo!”.

Komentari (2)

dr.

18.03.2020 09:00

Ma koga bre briga...?!

zagondzija

18.03.2020 10:55

Malo i vase ludilo da stane samo ne zaboravite kad sve ovo prodje nece vise biti nista isto novca vise toliko nikad biti nece