Hanka Paldum
Youtube/Printscreen
Hanka Paldum

Youtube/Printscreen

Hanka Paldum, Foto: Youtube/Printscreen

Kraljica sevdaha, Hanka Paldum, je jedna od najpoznatijih pevačica iz Bosne i Hercegovine za koju mnogi kažu da peva kao slavuj.

Tokom mladosti Hanka je bila je član hora i učestvovala je na školskim predstavama, najčešće pevajući sevdalinke. Brat Smail joj je pomogao da ode na audiciju u KUD-u „Bratstvo“ tako što su se iskrali kroz prozor.

Pevačica je važila za jednu od najlepših devojaka u gradu pa je imala mnogo udvarača. Njen prvi momak je i njen suprug Muradif koji ju je osvojio lepim manirima. Venčali su se, ali početkom devedesetih usledio je razvod, jer kako su mediji tada prenosil, u njemu nije više nalazila podršku koju je ranije imala.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Hanka Paldum official (@hankapaldum_official) on Nov 27, 2019 at 12:36am PST

Nakon razvoda, pevačica se posvetila poslu i zaljubila se u beogradskog fudbalskog trenera, Miladina Živadinovića. On ju je pratio na koncerte, putovali su zajedno u Kuvajt, a kako su tada brujali, on ju je i zaprosio. Pevačica je navodno odbila da se uda za njega pa su ubrzo raskinuli.

Sin Mirza je doživeo saobraćajku nakon koje je završio u zatvoru, a njoj se život izokrenuo naopačke.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Hanka Paldum official (@hankapaldum_official) on Feb 1, 2020 at 9:06am PST

- Teško mi je kao što bi bilo svakoj majci, ali tu emociju držim za sebe. Mnogi moju nesreću zloupotrebljavaju, ali se ne osvrćem na tako nešto. Moj sin je dobro, u jednu ruku, iako ne može biti dobro, zato što je u zatvoru. On je osuđen na dve godine zatvora zbog saobraćajne nezgode koju je počinio. On služi svoju kaznu i, na sreću, nije bio teže povređen. Svi su napravili da je on jedan zločest momak, a osuđen je na tako veliku kaznu samo zato što je sin Hanke Paldum. Mnogi su mi rekli da za to što je počinio nije trebalo ni godinu dana da dobije. Svakom detetu je teret kada mu je roditelj poznat i popularan jer tada presuđuju drugi aršini - rekla je Hanka svojevremeno.

Takođe je pričala:

- Kada pokušam da analiziram svoj život, zaista mislim da je moj život sevdalinka, pun sreće, boli, čežnje, tuge, pa i suza krene, onako kako i ljudi osećaju sevdalinku kada je izvodimo na sceni - zaključuje Hanka.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Hanka Paldum official (@hankapaldum_official) on Feb 9, 2020 at 11:47am PST

 

 

Komentari (1)

OLJA

14.02.2020 10:29

Šta znači "nogi". Toliko gramatičkih grešaka u štampi, užas.