Željko Joksimović
M. Vukojević
Željko Joksimović

M. Vukojević

Foto: M. Vukojević

Pesma Milimetar je proglašena za najemitovaniju pop numeru u 2018. godini, u izboru Udruženja muzičara džeza, zabavne i rok muzike, a Željku je priznanje uručeno večeras na sceni beogradskog Ateljea 212, na manifestaciji GODUM (Godišnji dobitnici udruženja muzičara), koja postaje tradicionalni događaj.

- Hvala mojoj publici i svima koji vole muziku koju pravim. Ovo je njihova nagrada. Zahvalio bih se svim saradnicima koji su mi pomogli da zajedno napravimo numeru "Milimetar", a posebno Vjekoslavi Huljić na sjajnom tekstu. Hvala i Udruženju muzičara džeza, zabavne i rok muzike na priznanju i na divnom događaju koji su organizovali - istakao je Željko na dodeli nagrada.

Izlazak Joksimovića na binu ispraćen je aplauzima pune dvorane, u kojoj su sedele legende naše muzike poput Momčila Bajagića Bajage, Miše Aleksića i drugih članova benda Riblja Čorba, čuvenog kompozitora Kornelija Kovača i brojnih drugih muzičkih stvaralaca.

Željko Joksimović

M. Vukojević

Foto: M. Vukojević

Pesmu "Milimetar" za nešto manje od dve godine samo preko YouTube kanala pogledalo je i poslušalo preko 55 miliona ljudi, što je impozantna brojka. Muziku i aranžman je uradio Željko Joksimović, tekst je pisala Vjekoslava Huljić, u produkciji Minakorda.

Nagradu na manifestaciji GODUM dobio je i Željkov menadžer i kum Bane Obradović, i to specijalnu povelju za doprinos u popularizaciji muzike u Srbiji.