UDARIO GA GROM! Naš čuveni pevač doživeo kliničku smrt!

Priča njegovog života jedna je od najbizarnijih u našoj državi.

Mrtav bolnica smrt
Mrtav bolnica smrt, Foto: Profimedia

Najveći fenomen srpske narodne muzike, pevač i autor mnogobrojnih hitova Milanče Radosavljević (74), koji živi u Bariču pored Obrenovca, u mladosti je doživeo kliničku smrt nakon udara groma.

 

Pevač je doživeo kliničku smrt nakod udara groma, a njegova porodica ga je zatim sahranila zajedno sa harmonikom koju je jedva kupio i zbog koje su se njegovi roditelji zadužili. Koštala je 25.000 tadašnjih dinara, a plata njegovog oca iznosila je svega 6000 dinara.

Naime, kako prepričavaju meštani, grom je udario u drvo pod kojim je Milanče Radosavljević sedeo. Porodica ga je sahranila, i to sa harmonikom, koju su pljačkaši odmah nakon sahrane pošli da ukradu.

Kako se kasnije ispostavilo, a na svu sreću, pravi je blagoslov što su lopovi došli po harmoniku, pošto je Milanče, kada je grob otkopan, bio živ. Tada je nastala prava pometnja i neverica. Pričalo se da je Milanče zasvirao u trenutku kada su pljačkaši pokušali da mu otmu harmoniku. Nastala je bežanija i oni su pobegli glavom bez obzira.

Milanče je shvativši šta se zapravo desilo, otišao kući veseo, svirajući harmoniku usput. Pevač se na kućnom pragu pojavio noseći svoju dragocenu harmoniku.

Milanče Radosavljević
Milanče Radosavljević, Foto: printscreen

Njegov otac je nakon toga tražio učesnike tog događaja da bi ih nagradio, ali nikada se niko nije javio.

Pevač je ostao živ i zdrav, ali sa određenim posledicama od udara groma. Nekim čudom ga je profesor muzike primio na časove harmonike s obzirom da je imao nepravilno raspoređene prste na rukama, što je upravo posledica udara groma. Milanče je ubrzo počeo da peva po tamošnjim kafanama, bio je izuzetno tražen, a u jednoj od kafana spazio ga je Aca Stepić koji je predložio da Milanče izda disk za “Diskos”.

Oženjen je, ima dvoje dece i četvoro unučadi. Sin mu svira harmoniku, a ćerka je završila odsek klavira i radi kao profesor u muzičkoj školi "Stanković" u Beogradu. Sebe smatra srećnim i zadovoljnim čovekom.

- Moja lična dužnost je da pevam mom narodu u našem melosu koliko ja to mogu i umem. Ni ja ne pevam uvek isto, nekad bolje nekad gore, znate. Ali, dajem koliko mogu da dam od sebe. A mi imamo prepoznatljiv melos. Mi se razlikujemo od Rumuna, od Bugara, od Mađara. Od svih se razlikujemo. Mi imamo svoju melodiju. Znamo mi šta pevamo - rekao je jednom prilikom slavni pevač.

Milanče Radosavljević vlasnik je mnogih hitova poput "Pozdravi draga sina" i "Ti ode zauvek", "Ustala je majka rano", "Ti živiš negde daleko", "Dao bih ovo malo života", "Anđelija" kao i mnoge druge.

 

PROČITAJTE JOŠ VESTI KOJE SMO IZDVOJILI ZA VAS - OVDE

Povezane vesti

 • Korisnik: vota
  27/09/2018 - 21:21
  Veliki pevac a prica poznata ali nikad nisam cuo da je neko uradio intervju sa Milancetom da to on potvrdi ili demantuje.Mozda i jeste ali ja to nisam ni video ni procitao a voleo bi da cujem tu autenticnu pricu.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi