Dalibor Andonov Gru
Masanori Jošida/Alo!
Dalibor Andonov Gru

Masanori Jošida/Alo!

Foto: Masanori Jošida/Alo!

Dalibor Andonov Gru zauvek nas je napustio pre tačno godinu dana. Tog vetrovitog 9. septembra 2019. godine Gru je sa svojim prijateljima odlučio da vozi kajt, ne sluteći da će mu to biti poslednji put. Gru je tokom celog dana pokušavao da okupi ekipu za kajting, pisali su tada domaći mediji.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Grutuje (@grutuje) on Sep 9, 2020 at 12:30am PDT

“Ispucavao ga je snažno u vodu i iz nje oko pet puta za 20 sekundi. Nije stigao da se otkači. Gru je vozio po Dunavu. Bio je u vodi i pakovao linije, kanape kajta, kada je košava naglo grunula. Nije imao kontrolu zbog tih linija i kajt mu je ušao u “loop” (stanje nekontrolisanog kretanja). Nije stigao da se otkači. Nažalost, nije mu bilo spasa”, ispričao je tada jedan od očevidaca.

Komemoracija povodom njegove smrti održana je dva dana kasnije, u beogradskom Domu omladine, uz prisustvo mnogih muzičara, a sahranjen je 12. septembra 2019. na beogradskom groblju Orlovača.

Gru sa porodicom

Foto: Instagram/printscreen

Foto: Instagram/printscreen

Sutradan, reper Đus je sa prijateljima oslikao mural posvećen Andonovu ispod nadvožnjaka na auto-putu kroz Beograd.

Zajedničkim nastupom na manifestaciji Music Awards Ceremony 2020, više poznatih muzičara mu je odalo poštu.

Gru je iza sebe ostavio suprugu Danicu i dvoje dece, sina Vuka i Relju. Neutešna Danica, nema od šoka i bola, skupljala je snagu da nastavi dalje. Danas, godinu dana kasnije, ona i dalje nosi crninu za svojim tragično preminulim suprugom i čuva uspomenu na njihovu ogromnu ljubav.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Marko Djurovski (@markodjurovski) on Sep 13, 2019 at 3:33am PDT

Dalibor Andonov Gru je rođen 8. marta 1973. godine u Dimitrovgradu, iz kojeg se kasnije preselio u Pančevo, a posle toga u Beograd, gde je završio mašinsku školu, ali je ubrzo shvatio da je pevanje njegova sudbina.

Sa pesmom “Biću tu” postao je najpopularniji reper 90-ih godina, a posle velikog uspeha sa pomenutom pesmom usledili su i drugi albumi: “Vetrenjače”, “Gru 2”, “Da li imaš pravo”, “Između redova”, “Beograd”, zatim kompilacija ’95 – 2000.

Pročitajte još: