Evrovizija 2024
Foto: EPA/Foto: EPA

Tokom protesta u švedskom gradu Malmeu gde se večeras održava finalno veče muzičkog takmičenja Pesma Evrovizije, policija je uhapsila jednog muškarca zbog nasilja nad službenim licem, navodi policija Malmea u saopštenju za javnost.

Kako prenosi Aftonbladet, sedam osoba je privedeno ispred kompleksa Malme arene na osnovu člana 13. Zakona o policiji koji se odnosi na "ozbiljno remećenje javnog reda ili opsanost od takvog remećenja", među njima je i švedska ekološka aktivistkinja Greta Tunberg.

Tokom i pre večerašnjeg finala Evrovizije izbilo je nekoliko protesta, a demonstranti su se zalagali za izbacivanje Izraela sa takmičenja i diskvalifikaciju izraelske pevačice Eden Golan.

Policija je u 20 časova uklonila propalestinske demonstrante na železničkoj stanici Hili i saobraćaj je privremeno obustavljen. Takođe je ispraznila i trg ispred arene.

Desetine policijskih automobila patrolira centrom Malmea, navodi švedski list.

ŽESTOKI SUKOBI ISPRED ARENE U ŠVEDSKOJ!

Propalestinski demonstranti sukobili su se sa policijom ispred Malme arene u Švedskoj, dok su tenzije dostigle tačku ključanja uoči najhaotičnijeg takmičenja za Pesmu Evrovizije u istoriji.

Desetine demonstranata su zaključale ruke i ležale na zemlji ispred mesta događaja ogrnutih palestinskim zastavama - i borile se sa švedskom policijom za nerede koja je pokušala da ih ukloni, više o tome pročitajte ovde. 

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading