slađana milošević
Foto: ATA IMAGES/Foto: Ataimages

Sa „Princezom“ su se takmičili na izboru za „Pesmu Evrovizije“ u Skoplju, 1984. godine. Publika ih je nagradila najvećim aplauzom, ali pošto se glasalo „po ključu“, iz nekoliko jugoslovenskih centara, zauzeli su tek 6. mesto. Godine koje su usledile, odnosno činjenica da je „Princeza“ prvi izbor za prvi ples mnogih mladenaca, pokazale su da im je u Skoplju učinjena ogromna nepravda.

Dado Topić

Foto: ATA Images

 

 

Umetnici su nastavili svoje, u oba slučaja, brilijantne karijere, a kada bi se setili Skoplja, u šali su znali da kažu:

-.Jedno nisu mogli da nam otmu - prijateljstvo za ceo život.

- Potresla me je vest o Slađaninoj smrti. Mnogo će mi nedostajati naši razgovori. Iako smo bili daleko jedno od drugog, ona u Beogradu, ja u Trogiru, čuli smo se bar jednom mesečno. Sa njom se moglo o svemu razgovarati, bila je ne samo umetnica, već prava intelektualka. Bila je od onih koji se potpuno posvećuju tome što rade, svejedno da li je reč o muzici ili pisanju knjiga. Sećam se sa koliko mi je žara pričala o svom velikom projektu „Civilizacija i žena - muška žena“ na kome je radila dok je bila u Americi - rekao je Dado i dodao:

- Znali smo se još od sedamdesetih godina. Počeli smo saradnju na jednom mom projektu i to je bilo veoma lepo. Potom smo 1984. zajedno radili „Negde izvan planeta - Princezu“. Sada mogu da kažem da je to što sam snimio sa Slađanom, nešto najpristojnije što sam u životu uradio - istakao je Dado.

Dado Topić

Foto: Printskrin

 

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading