slađana milošević
Foto: ATA IMAGES/Foto: Ataimages

Srbiju i region potresla je vest o smrti Slađane Milošević, a njen čuveni duet koji ju je proslavio otpevala je sa Dadom Topićem, a komponovao je Sanja Ilić.

Čuvena pesma "Princeza" 1984. godine trebala je da predstavlja Jugoslaviju na Evroviziji, ipak nije notišla na ovo takmičenje. 

Sanja je 34 godine kasnije odlučio da progovori šta se to desilo, pa ova numera koja je bila favorit među publikom nije otišla na Evrosong.

- Ja sam veoma upućen u celu priču. Pobednička pesma nije bila iz Podgorice, već iz Zagreba i to je kompozitor bio Đorđe Novković i ja sam tu pesmu godina dana ranije čuo i tada su i Zagreb i Podgorica Beogradu skidali poene - rekao je on jednom prilikom, pa nastavio:

- Isto se dogodilo i sa mojom pesmom "Baj Baj" koja je bila na takmičenju za pesmu Evrovizije u Opatiji. Bisera je pevala i dobila sve nagrade publike i za aranžman, ali jedan poseban žiri u kojem je tada bio neki Dejan Zagorac je odlučio da menja pesmu zašto što je imala strani naziv - kao da ne treba da ide Jugoslavija sa stranim nazivom u Evropu, baš onako grozno, komunistički - završio je on tada.

Slađana Milošević

Printscreen You tube

 

 

Podsetimo, Miloševićeva je preminula danas u zemusnkoj bolnici u svojoj 69. godini života, posle kraće i teške bolesti, a detalji sahrane se još uvek ne znaju. Detaljnije pročitajte u odvojenom tekstu. 

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading