kemal
Foto: Printscreen/Foto: Youtube/Printscreen

Kemal Monteno, velika jugoslovenska zvezda, koju su voleli svi sa prostora bivše Jugoslavije, jednom je otkrio kako je nastala njegova pesma "Jedna noć u decembru" koja je jedan od njegovih hitova.

Balada je nastala kao rođendanski poklon njegovoj dragoj, dok je Kemal bio u vojsci.

 

 

Kada su se upoznali njegova supruga Branka nije znala ko je on, te da je preko prijateljice otkrila da je Kemal zapravo pevač, on kasnije odlazi u vojsku i tu kreće njihova ljubavna priča, kada ga je posećivala tamo.

- U oktobru 1970. godine otišao sam u vojsku, a dva meseca posle bio sam na straži i na jednoj kutiji od cigareta Filter 57, koje su tada svi pušili, napisao sam prvu strofu pesme. Otišao sam posle straže do jednog novinara koji je bio oduševljen mojim stihovima: 'Jedne noći u decembru, kad je bila hladna zima, čuvao sam tebe, Branka, čuvao sam našeg sina- izjavio je Kemal.

Kemal je otkrio da je Branka bila oduševeljena kada je dobila pismo, te da je to bio najlepši poklon koji je dobila.

 

 

- Sledeći dan sam nastavio sa pisanjem. Reči su se jednostavno sklapale. Imao sam neverovatnu inspiraciju. Pesmu sam podelio s vojnicima u kasarni i vrlo brzo su je svi pevušili. Budući da je mojoj Branki ubrzo bio rođendan, odlučio sam da ova pesma bude poklon. Ona je bila oduševljena kada je dobila pismo u kojem je bila napisana pesma. Često mi kaže da joj je to najbolji rođendanski poklon u životu"- otkrio je jednom prilikom Monteno.

Posebno je zanimljiva činjenica, da je pevač Branki pevao o sinu koji se još uvek nije rodio, a odmah nakon vojske, oni su svoju ljubav krunisali brakom.

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading