Evrovizija
Foto: Printscreen/Printscreen/Youtube/Eurovision Song Contest

Evropsko muzičko takmičenje Pesma za Evroviziju održaće se ovog maja u Malmeu u Švedskoj, gde će čak 37 zemalja pokušati da dovede Evroviziju u svoju zemlju.

Organizatori Evrovizije znatno su promenili pravila takmičenja u odnosu na prethodne godine, a jedno koje će nesumnjivo mnoge iznenaditi je da Nemačka, Francuska, Velika Britanija, Italija, Švedska i Španija odlaze direktno u veliko finale.

Naime, publika će moći od početka polufinalnih večeri da glasa za svoje favorite, što nekada nije bio slučaj već se moralo čekati da svi izvođači predstave svoje numere.

Evrovizija

Printscreen

 

Fanovi ovog takmičenja iz zemalja koje ne učestvuju biće u prednosti za glasanje 24 časa. Onlajn glasanje otvoriće se za njih odmah nakon završetka druge generalne probe u polufinalima i finalu, koji se održavaju veče pre i biće otvoreno do početka nastupa uživo.

Povodom promena u glasanju u ovogodišnjem takmičenju, oglasila se izvršna producentkinja Pesme za Evroviziju 2024. Eba Adelson.

- Smatramo da ova promena daje zemljama velike petorke i zemlji domaćinu pravednije igralište u velikom finalu budući da sada imaju priliku da stvarno nastupe u polufinalima. To je takođe prednost i za publiku u areni i za gledateoce kod kuće jer mogu uživo da vide nastupe svih izvođača koji se takmiče pre finala - izjavila je izvršna producentkinja Pesme Evrovizije 2024, Eba Adelson. 

pesma za evroviziju

Foto: Printscreen/RTS

 

- Glasanje u finalu bilo je otvoreno kada svi finalisti završe sa pevanjem. Umesto toga, želimo da pružimo priliku da uključimo gledaoce od samog početka – ako vidite nešto što vam se sviđa, trebalo bi da možete glasati odmah. Takođe možete, naravno, pričekati rekapitulaciju na kraju, kao i prethodnih godina - rekla je ona, pa naglasila zašto je to tako:

- Imamo pozitivno iskustvo s ovom procedurom glasanja u Melodifestivalenu (švedsko nacionalno finale, prim. aut.). Osim toga, postoje gledaoci u drugim delovima sveta koji žele da glasaju i želimo da im damo bolju priliku da učestvuju u rezultatu. Sada ne moraju da navijaju budilnik usred noći - istakla je Adelsonova za medije.

Podsetimo, naša predstavnica Teya Dora vrtoglavo se penje na listi pobednika na kladionica, pa je od 23. mesta za kratko vreme skočila na 21. Više o tome možete pročitati klikom OVDE.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading