ONA JE LJUBAV EMIRA KUSTURICE Ne voli da se eksponira, drži se daleko od medija i verna mu je ceo život
Foto: Alo/Foto: ATA Images

Ko je supruga Emira Kusturice? O tajanstvenoj Maji na internetu ćete pročitati tek dve-tri rečenice: „Srpska filmska producentkinja. Supruga režisera Emira Kusturice i Striborova i Dunjina majka.“ Pominju se i tri filma u kojima je bila angažovana: „Zavet“, “Život je čudo“ i „Na mlečnom putu“.

Maja Kusturica izabrala je da ostane u senci muža, sa kojim duže od četrdeset godina deli bračni zavet „u dobru i zlu“. Emir, pak, nerado govori o privatnom životu, ali ne krije da mu je supruga inspiracija za sve:

‒ Maja je centralna emocija naše familije. Ona je, zapravo, vezivno tkivo. Njena bezgranična emocionalnost i nesvakidašnja inteligencija od davnih sedamdesetih do danas stub je porodice.

‒ Naša ljubavna priča iz mladosti se nastavlja, želja za viđanjem jednako je jaka kao nekada. Postoje duži periodi kada smo zajedno. A opet, svi su vezani za naše projekte. Onda je taj životni pečat kao u dramskoj radnji kod Sofoklea, sa tri linije. Tako i u mom životu postoje tri linije koje teku istovremeno gde su stvaralaštvo, privatni i zajednički život u okviru porodice grupisani, i možda su jedan od elemenata koji produžavaju takav život ‒ poetično je jednom prilikom rekao Emir Kusturica, koji je u sličnom maniru dao kompliment ženi sa kojom je zajedno od mladalačkih dana, provedenih u Sarajevu.

Zanimljiv je podatak da su Maja i Emir Kusturica 2015. godine odlikovani medaljom pokrovitelja supružničke ljubavi i porodične sreće „Sveti Petar i Fevronija“, koja se dodeljuje bračnim parovima koji su zajedno najmanje 25 godina. Medalja i plaketa uručeni su im u Ruskom domu u Beogradu, a dobili su ih na inicijativu stanovnika grada Muroma, koju je podržala Svetlana Medvedeva, supruga tadašnjeg predsednika Rusije.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading