BAJDEN IZNEVERIO UKRAJINU Evo šta su propustili da urade!
Tanjug


Nedostatak strategijskog plana za okončanje rata u Ukrajini, koji je trebao biti dostavljen od strane administracije predsednika Bajdena, izazvao je oštre kritike nevladine organizacije Razom. Ova organizacija, koja se zalaže za pružanje podrške Ukrajini, istakla je da je administracija predsednika Bidena propustila da ispuni zakonski propisan rok za dostavljanje ovog plana.

Programski direktor Razom Advocacy, Mikola Murskij, izjavio je za The Post da je razočaran što administracija predsednika Bajdena nije ispoštovala zakonski rok za dostavljanje strategijskog plana koji bi pomogao u okončanju ruske invazije. Murskyj je istakao da je važno da se jasno definišu i prioritetizuju američki nacionalni interesi, kao i da se postave merila za merenje napretka u ostvarivanju ciljeva podrške Ukrajini.

Iako administracija predsednika Bajdena nije odmah odgovorila na upite The Post-a, važno je napomenuti da je predsednik Bajden nedavno izjavio da "mir znači da Rusija nikada ne okupira bilo koji deo Ukrajine" i da je najavio novi paket vojne pomoći Ukrajini vredan 225 miliona dolara.


S obzirom na to da se rat u Ukrajini približava 2,5 godine, Murskij je istakao da je došlo vreme da se pokaže da sloboda može trijumfovati nad tiranijom. On je naglasio da je zaustavljanje Trećeg svetskog rata usko povezano sa zaustavljanjem ruskog marša ka Evropi.

Ukrajinski predsednik Zelenski nedavno je istakao da je američka podrška "neupitna" i da je važno da se "osigura da Rusija nikada ne okupira Ukrajinu". Dok se čeka odgovor administracije na ove kritike, jasno je da postoji pritisak da se razvije sveobuhvatan plan za podršku Ukrajini u njenom otporu prema ruskoj agresiji.

(NY Post)

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading