Napad na harkov
Foto: AP/Foto: Tanjug/AP

- Nažalost već ima 16 mrtvih. Podaci se ažuriraju - rekao je Oleg Sinjehubov, načelnik vojne uprave Harkovske oblasti, kako prenosi "Ukrajinska Pravda".

Policija je izvestila da će rezultati DNK analize bili ključni za identifikaciju osam građana. Kako izveštava BBC, povređeno je više od 43 osobe, a ruske snage napad na taj severni grad izvele su zastrašujućim kliznim bombama, kako su izavili zvaničnici.

Nakon eksplozije buknuo je veliki požar u supermarketu "Epicentr K" na severnoj periferiji grada, u kome su se prodavale kućne potrepštine.

Na snimku unutrašnjosti supermarketa s nadzorne kamere, koju je na mreži "X" objavio savetnik ukrajinskog ministra unutrašnjih poslova Anton Geraščenko, mogu se videti prodavci i kupci u svojim uobičajenim aktivnostima kada odjednom nastaje kataklizma, te se snimak prekida.

 

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski rekao je da je u supermarketu u trenutku napada bilo možda i 200 osoba.

"To može samo ludak"

- Ovaj udar na Harkov je još jedna manifestacija ruskog ludila... Samo su ludaci poput Putina sposobni da ubijaju i terorišu ljude na ovakav način - rekao je Zelenski.

U drugom napadu u Harkovu kasnije u subotu povređeno je najmanje osam ljudi.

Ovi napadi opet ponovo su aktuelizovali jedan od najvećih ukrajinskih problema kada je odbrana od Rusije u pitanju, a to je manjak adekvatnih oružja i projektila protivvazdušne odbrane. Zelenski je po ko zna koji put ponovio da se Ukrajina mora braniti i da su joj potrebni sistemi protivvazdušne odbrane zapadnih saveznika.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading