KRVOPROLIĆE NA FRONTU Vojska žestoko granatirala grad, ima mrtvih
Foto: Printscreen/Foto: Printscreen

Sa druge strane, u Belgorodu su ubijene tri osobe, a deset povređeno, posle raketnog napada vojske Ukrajine, saopštava Kremlj. Mađarska je blokirala isplatu ruskog novca za kupovinu oružja za Ukrajinu, navodi Fajnenšal tajms.

Ukrajinski grad Harkov je granatiran više puta – poginulo je najmanje šest osoba u napadu na hipermarket, a više od 40 je povređeno, saopštio je šef Harkovske vojne oblasti Oleg Sinegubov.

Nakon udara ruskih snaga na prodavnicu, predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski je pozvao svetske lidere da obezbede veću zaštitu od vazdušnih napada.

Sa druge strane, ruski grad Belgorod pretrpeo je raketni napad u kojem su tri osobe poginule, a 10 je povređeno, saopštio je gubernator Vječeslav Glatkov.

Mađarska je blokirala odobrenje EU da se koriste sredstva dobijena od zamrznute ruske imovine za kupovinu oružja za Ukrajinu, reklo je pet ambasadora zemalja članica EU za Fajnenšal tajms. Reč je o 190 miliona dolara.

Vojska Ukrajine u Donjecku navodi da je oborila još jedan, osmi po redu u proteklih 20 dana, ruski avion Su-25, što je potvrdio i Zelenski.

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg pozvao je saveznike da povuku zabranu Ukrajini da koristi oružje Alijanse u napadima na vojne ciljeve na teritoriji Ruske Federacije.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading