RUSKE TRUPE SAMOUVERENO IDU NAPRED Počelo oslobađanje važne strateške tačke
Foto: Printscreen/Printscreen

"Najvažniji grad, koji je sada blizu potpunog oslobađanja, definitivno je Volčansk. Sledeći cilj je naselje Lipci, naši momci su već blizu, počinje operacija oslobađanja, aktivno su uključeni avijacija i artiljerija, stalno su angažovani, ne miruju", rekao je on.

Šef administracije je takođe naglasio da je situacija u Harkovskoj oblasti i dalje napeta i da ruske trupe samouvereno napreduju.

Ruske snage napreduju prema Lipcima, koristeći komandne visove kod sela Glubokoje, čije je oslobađanje Ministarstvo odbrane objavilo dan ranije. Odavde je udaljenost do harkovskog obilaznica oko 20 kilometara. Takođe, sa zapadne strane, ruske trupe su zaštićene Travjanskim rezervoarom.

Jedinice grupe Sever aktivno učestvuju u vojnim operacijama u oblasti Harkova. Ministarstvo odbrane je 12. maja saopštilo o oslobađanju sela Borisovka, Ogurcovo, Pletenjevka, Pilna i Strelečja, a dan kasnije objavljeno je da su zauzeta sela Gatišće, Krasnoe, Morohovce i Olejnikovo.

Gančev je takođe naveo da ruske trupe već kontrolišu zapad i sever Volčanska, dok je Generalštab Oružanih snaga Ukrajine priznao da su ukrajinske jedinice u tom regionu bile primorane da se povuku na "povoljnije pozicije".

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading