Ukrajinci
Foto: EPA/Foto: EPA/Christian Bruna

Područje je trenutno pod punom vatrenom kontrolom Oružanih snaga Rusije. Prema izveštajima, Oružane snage Ukrajine su tokom noći napustile brojne položaje južno i jugoistočno od grada.

Kao odgovor na situaciju, ukrajinski Generalštab je hitno prebacio tri brigade na harkovski pravac, uključujući nedavno mobilisane 95., 46. i 82. brigadu ukrajinske vojske.

 

 

Ministarstvo odbrane Rusije je 14. maja izvestilo da su jedinice teških bacača plamena TOS-1A "Solncepek", pripadajući ivanovskim padobrancima, uspešno uništile uporišta ukrajinskih oružanih snaga na prilazima Časovom Jaru. Efikasna upotreba ovih teških bacača plamena omogućila je padobrancima da zauzmu uporišta sa minimalnim gubicima.

Generalštab Oružanih snaga Ukrajine je ranije saopštio da su njihove jedinice bile primorane da se povuku na "povoljnije pozicije" u oblastima oko Volčanska i sela Lukjanci u Harkovskoj oblasti, zbog "vatrene i jurišne akcije" ruskih jedinica. Takođe, priznali su povlačenje jedinica u rejonu sela Lukjanci, navodeći da se ovakvim manevarima nadaju izbegavanju dodatnih gubitaka.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading