ruska vojska
Foto: EPA/EPA

Ruske snage nastavile su danas jurišne operacije u blizini sela Glubokoe u oblasti Harkov, izjavio je izvor iz ukrajinske vojske. 

- Neprijatelj je jutros nastavio jurišne operacije u zoni naselja Glubokoe i izveo artiljerijsko granatiranje u pravcu Starice - rekao je neimenovani izvor za ukrajinsku Pravdu. 

On je dodao da još nema ruskih operacija u pravcu Volčanskog, a u međuvremenu se oglasilo rusko ministarstvo odbrane saopštenjem da su "jedinice grupe trupa Sever oslobodile naselja Borisovka, Ogurcovo, Pletenevka, Pilnaja i Strelečja u oblasti Harkov".

Kako je Kijev zvanično saopštio, ruske snage su juče ujutro pokušale da probiju odbrambenu liniju ukrajinske vojske u oblasti Harkova, a za jačanje odbrane na tom sektoru fronta upućene su rezervne jedinice, naveo je Unian.

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski izjavio je prethodno da su ruske trupe pokušale da prošire operacije protiv Ukrajine u oblasti Harkov.

Glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine Oleksandar Sirski podneo je sinoć Zelenskom izveštaj o situaciji na frontu, odbrani i jačanju položaja, posebno u Harkovskoj oblasti i na pravcu Časovog Jara.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading