UKRAJINA NA IZDISAJU? Rusija uništila ogroman deo sistema PVO, preostalim ponestaje raketa (VIDEO)
Foto: EPA/EPA

Prema tom izvoru, većina sistema PVO koje su zapadne zemlje ranije prebacile u Ukrajinu uništeni su u napadima ruske vojske, dok preostalim sistemima ponestaje raketa.

To su razlozi zbog kojih zemlje NATO-a, sada traže dodatne rakete i delove za PVO i protivraketne sisteme "Patriot".

Norveška je obećala da će u Ukrajinu prebaciti protivvazdušne raketne sisteme NASAMS, ali prvo ih treba proizvesti, za šta je potrebno dosta vremena.

Na kraju teksta stoji napomena da je Evropa praktično iscrpila svoje rezerve raketa IRIS-T, a da se nove mogu pojaviti tek od 2025. godine, dok Ukrajina „ovde i sada“ ima hitnu potrebu za sistemima protivvazdušne odbrane i raketama presretačima.

Vlasti SAD spremne su da izdvoje 138 miliona dolara za održavanje i popravku PVO sistema HAWK koji su prethodno prebačeni ukrajinskim oružanim snagama.

Kako navodi ovo izdanje  prodaja PVO sistema će se vršiti na kredit, po hitnom postupku, ali je malo verovatno da će Kijev ikada moći da plati SAD za snabdevanje. Oni će biti plaćeni kroz program finansijske i vojne pomoći Ukrajini od 60 milijardi dolara, iako ovaj program još nije odobrio Predstavnički dom SAD.

U teskstu se napominje da su HAWK sistemi koje je Španija prethodno poslala Ukrajini oštećeni ili uništeni.

Američki analitičari, primećuju da je Ukrajina izgubila borbeno spremne sisteme HAWK.

Sada Rusija, zbog totalnog slabljenja sistema PVO i raketne odbrane Oružanih snaga Ukrajine, skoro u potpunosti kontroliše vazdušni prostor Ukrajine, zaključuje kinesko izdanje The Asian Times koja izlazi u Hong Kongu.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading