OGLASIO SE ŠOLC Mir u Ukrajini moguć, samo ako...
Foto: Alo/ilustracija

Šolc je za "Markiše algemajne cajtung" da je uvek bilo inicijativa za posredovanje.

"Na primer, odmah po izbijanju rata Rusija i Ukrajina su direktno pregovarale jedna sa drugom. Pregovori su tada propali jer ih je Rusija koristila samo kao izgovor da istovremeno pomeri svoje trupe na istok za veliku ofanzivu", istakao je nemački kancelar.

Kako tvrdi, tada su na videlo izašli "masakri" u Buči i Irpinu - neverovatni zločini protiv ljudskih prava koje su ruske oružane snage počinile nad civilnim stanovništvom, čime su razgovori lišeni svake osnove.

"Nešto kasnije razgovaralo se o sporazumu o žitu, sa uspehom. Nažalost, Putin ga je u nekom trenutku ponovo otkazao", dodao je Šolc.

On je naveo da je bilo i razgovora o bezbednosti u Zaporoškoj nuklearnoj elektrani i o razmeni zatvorenika.

"Brojne zemlje, uključujući Ukrajinu, trenutno razgovaraju na nivou savetnika za bezbednost kako bi moglo izgledati nešto što bi moglo da dovede do mirovnog procesa, ali dozvolite mi da budem vrlo jasan: mir je moguć u svakom trenutku. Putin samo treba da prekine svoju 'varvarsku' kampanju i povuče trupe", istakao je Šolc.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (2)

Loading
ФВА

28.03.2024 11:52

Шолц није достојан ни погледа обзиром да је очигледно да све, ама баш све чињенице изврће, баш као што су фашисти радили. Мишта бољи ама још гори од свох окорелих фашиста

Ljhupče

28.03.2024 11:52

Da li je ovaj potomak fašiste normalan? Navikli su fašisti da postave nemoguć uslov, pa im je to onda osnov da lapandraju kako uslov nije ispunjen. Postaviti uslov koji niko ne može ispuniti pa onda udri. Sve je to već viđeno. Nemačku treba rasturiti na zemlje kao pre ujedinjenja u XIX veku.